Вонземјани

Цивилизација од тип V

Цивилизација од тип V: Цивилизација на вистински богови!

Цивилизацијата од тип V би била доволно напредна за да избега од својот универзум на потекло и да го истражи мултиверзумот. Таквата цивилизација би ја совладала технологијата до точка каде што би можела да симулира или да изгради сопствен универзум.
Октопод вонземјани

Дали октоподите се „вонземјани“ од вселената? Кое е потеклото на ова загадочно суштество?

Октоподите долго време ја плени нашата имагинација со нивната мистериозна природа, извонредна интелигенција и туѓи способности. Но, што ако има повеќе за овие загадочни суштества отколку што се гледа?
Киднапирање на рид

Киднапирање на ридот: Мистериозната средба што ја запали ерата на заговори на вонземјани

Приказната за киднапирањето на ридот ја надмина личната искушение на парот. Имаше неизбришливо влијание врз општествените и културните перцепции за вонземски средби. Наративот на Хилс, иако некои го третираа со скептицизам, стана шаблон за бројни извештаи за киднапирања од вонземјани што следеа.
Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки 2

Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки

Индрид Колд е опишана како висока фигура со мирно и вознемирувачко присуство, облечена во чудна облека што потсетува на „воздухопловец од старо време“. Индрид Колд наводно комуницирала со сведоци користејќи телепатија од ум до ум и ја пренела пораката за мир и безопасност.
Пред 12,000 години Кина била населена со мистериозни луѓе со јајца со глави! 4

Пред 12,000 години Кина била населена со мистериозни луѓе со јајца со глави!

Археолозите ископале 25 скелети од гробови во провинцијата Џилин во североисточна Кина. Најстарите биле стари 12 илјади години. Единаесет машки, женски и детски скелети - нешто помалку од половина од нив - имаа издолжени черепи.