Бараат Таг

Странци

149 мислења
Пред 12,000 години Кина била населена со мистериозни луѓе со јајца со глави! 1

Пред 12,000 години Кина била населена со мистериозни луѓе со јајца со глави!

Археолозите ископале 25 скелети од гробови во провинцијата Џилин во североисточна Кина. Најстарите биле стари 12 илјади години. Единаесет машки, женски и детски скелети - нешто помалку од половина од нив - имаа издолжени черепи.
Дали овој натпис на Големата пирамида е сличен на чудните хиероглифи на НЛО Розвел? 2

Дали овој натпис на Големата пирамида е сличен на чудните хиероглифи на НЛО Розвел?

Мистериозни 4 симболи беа пронајдени на влезот на Големата пирамида на Куфу, во 1934 година. Нивното значење и вистинската цел сè уште се непознати.
Пронајдени антички дупки во облик на ѕвезда во Волда: Доказ за исклучително напредна прецизна машина? 3

Пронајдени антички дупки во облик на ѕвезда во Волда: Доказ за исклучително напредна прецизна машина?

Иако областите како Пума Пунку и базалтното плато Гиза имаат прецизни дупки издупчени неколку метри во екстремно тврдите камења, овие конкретни дупки беа чудно произведени во форма на ѕвезди.
Вонземјани на Хималаите од племето Дропа

Мистериозното племе Дропа на високите височини на Хималаите

Се верувало дека ова необично племе било вонземско затоа што имале чудни сини очи, во облик на бадем со двојни капаци; тие зборувале непознат јазик, а нивната ДНК не одговарала на ниту едно друго познато племе.
Беше рано утро на 25 февруари 1942 година. Голем неидентификуван објект лебдеше над Лос Анџелес што го потресе Перл Харбор, додека сирените трепеаа и рефлектори го пробиваа небото. Илјада и четиристотини противвоздушни гранати беа испумпани во воздухот додека Анџеленос се наведнуваше и се чудеше. „Беше огромно! Беше едноставно огромно!“ наводно тврдела една жена воена воздухопловство. „И практично беше над мојата куќа. Никогаш не сум видел такво нешто во мојот живот!“

Бизарната битка со НЛО – големата мистерија за воздушен напад во Лос Анџелес

Легендата вели дека Анџеленос во 1940-тите бил сведок на едно од најважните НЛО во историјата, познато како Битката кај Лос Анџелес - во зависност од тоа кого прашувате.
Иши-но-Ходен мегалити

Антички механизми: Дали гигантите го изградиле овој јапонски мегалит тежок стотици тони?

Ваквото место е совршено сточна храна за теоретичарите на заговор, кои би можеле да ја наведат фасцинантната идеја дека античките гиганти можеле да создадат такви огромни и комплицирани монолитни структури.