Бараат Таг

Катастрофа

46 мислења
Реката Еуфрат пресуши античко место

Реката Еуфрат пресуши за да ги открие тајните на антиката и неизбежната катастрофа

Во Библијата, се вели дека кога реката Еуфрат ќе се исуши, тогаш огромни работи се на хоризонтот, можеби дури и претскажување на Второто доаѓање на Исус Христос и занесот.
Бермеја (заокружена во црвено) на карта од 1779 година. © Carte du Mexique et de la Nouvelle Espagne: contenant la partie australe de l'Amérique Septentle (LOC)

Што се случи со островот Бермеја?

Ова мало парче земја во Мексиканскиот залив сега исчезна без трага. Теориите за тоа што се случило со островот варираат од тоа дека е предмет на поместување на океанското дно или зголемување на нивото на водата до негово уништување од страна на САД за да се добијат права на нафта. Можеби и никогаш не постоел.
Беше рано утро на 25 февруари 1942 година. Голем неидентификуван објект лебдеше над Лос Анџелес што го потресе Перл Харбор, додека сирените трепеаа и рефлектори го пробиваа небото. Илјада и четиристотини противвоздушни гранати беа испумпани во воздухот додека Анџеленос се наведнуваше и се чудеше. „Беше огромно! Беше едноставно огромно!“ наводно тврдела една жена воена воздухопловство. „И практично беше над мојата куќа. Никогаш не сум видел такво нешто во мојот живот!“

Бизарната битка со НЛО – големата мистерија за воздушен напад во Лос Анџелес

Легендата вели дека Анџеленос во 1940-тите бил сведок на едно од најважните НЛО во историјата, познато како Битката кај Лос Анџелес - во зависност од тоа кого прашувате.
Крај на неандерталците предизвикани од превртување на магнетното поле на Земјата пред 42,000 години, открива студијата 3

Крај на неандерталците предизвикани од превртување на магнетното поле на Земјата пред 42,000 години, открива студијата

Една неодамнешна студија покажа дека магнетните полови на планетата Земја претрпеле пресврт пред околу 40,000 години, во…
Тимоти Ланкастер

Неверојатната приказна за Тимоти Ланкастер: Пилотот на Бритиш ервејс, кој беше извлечен од авионот на 23,000 метри, сепак живеел за да ја раскаже приказната!

Во 1990 година, прозорецот на пилотската кабина на авионот излезе и еден од пилотите по име Тимоти Ланкастер беше исцицан. Така, кабинскиот екипаж само ги држеше за нозете додека авионот слеташе.