Криптиди

Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки 1

Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки

Индрид Колд е опишана како висока фигура со мирно и вознемирувачко присуство, облечена во чудна облека што потсетува на „воздухопловец од старо време“. Индрид Колд наводно комуницирала со сведоци користејќи телепатија од ум до ум и ја пренела пораката за мир и безопасност.
Монструозни суштества на Антарктикот? 3

Монструозни суштества на Антарктикот?

Антарктикот е познат по своите екстремни услови и уникатен екосистем. Истражувањата покажаа дека животните во студените океански региони имаат тенденција да растат поголеми од нивните колеги во другите делови на светот, феномен познат како поларен гигантизам.
Гремлини - немирни суштества на механички несреќи од Втората светска војна

Гремлини - немирни суштества на механички несреќи од Втората светска војна

Гремлините беа измислени од РАФ како митски суштества кои кршат авиони, како начин да се објаснат случајните механички дефекти во извештаите; дури беше спроведена „истрага“ за да се увери дека Гремлинс нема нацистички симпатии.