Бараат Таг

Криптиди

30 мислења
Титанобоа

Јакумама – мистериозната џиновска змија која живее во водите на Амазонија

Јакумама значи „Мајка на водата“, доаѓа од јаку (вода) и мама (мајка). Се вели дека ова огромно суштество плива на устието на реката Амазон, како и во нејзините блиски лагуни, бидејќи е неговиот заштитен дух.
Мистериозниот „Џинот од Кандахар“ наводно убиен од американските специјални сили во Авганистан 5

Мистериозниот „Џинот од Кандахар“ наводно убиен од американските специјални сили во Авганистан

Џинот Кандахар беше огромно хуманоидно суштество високо 3-4 метри. Американски војници наводно налетале на него и го убиле во Авганистан.