Заговор

На Oakville Blobs

The Oakville Blobs: Што точно падна од небото во Оуквил во 1994 година што предизвика масовни болести?

Oakville Blobs се непозната, желатинозна, проѕирна супстанција која падна од небото над Оуквил, Вашингтон, во 1994 година, предизвикувајќи мистериозна болест што го погоди градот и поттикна шпекулации за нивното потекло.
Киднапирање на рид

Киднапирање на ридот: Мистериозната средба што ја запали ерата на заговори на вонземјани

Приказната за киднапирањето на ридот ја надмина личната искушение на парот. Имаше неизбришливо влијание врз општествените и културните перцепции за вонземски средби. Наративот на Хилс, иако некои го третираа со скептицизам, стана шаблон за бројни извештаи за киднапирања од вонземјани што следеа.
Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки 1

Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки

Индрид Колд е опишана како висока фигура со мирно и вознемирувачко присуство, облечена во чудна облека што потсетува на „воздухопловец од старо време“. Индрид Колд наводно комуницирала со сведоци користејќи телепатија од ум до ум и ја пренела пораката за мир и безопасност.
Јоси Гинсберг

Карл Рупрехтер: Виновникот за вистинската приказна за филмот „Џунгла“

Филмот „Џунгла“ е привлечна приказна за преживување заснована на вистинските искуства на Јоси Гинсберг и неговите придружници во боливискиот Амазон. Филмот покренува прашања за енигматичниот лик Карл Рупрехтер и неговата улога во ужасните настани.
Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим 3

Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим

Вилијам Кантело бил британски пронаоѓач роден во 1839 година, кој мистериозно исчезнал во 1880-тите. Неговите синови развиле теорија дека тој повторно се појавил под името „Хирам Максим“ - познатиот пронаоѓач на оружје.