Политика за приватност

Вашата приватност е наш приоритет

Оваа веб-страница не споделува никакви ваши лични или не-јавни информации со трети страни, ниту пак чуваме какви било информации за вашата посета на оваа веб-страница, освен за анализа и оптимизирање на вашата содржина и искуство во читање.

Кои лични податоци ги собираме и зошто го собираме

коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на кориснички агенти на прелистувачот за да помогнат во откривањето на спам.

Анонимизирана низа креирана од вашата e-mail адреса (исто така наречена хаш) може да се достави до услугата Gravatar за да видите дали ја користите. Политиката за приватност на Gravatar услугата е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

медиумите

Ако испраќате слики на веб-страница, треба да избегнувате поставување на слики со вградени податоци за локацијата (EXIF GPS) вклучени. Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлекуваат податоци за локација од слики на веб-страницата.

Колачињата

Оваа веб-локација користи колачиња за да ви го даде најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторени посети. Продолжувајќи да ја прелистувате оваа страница, се согласувате со употребата на сите колачиња.

реклами

Трети продавачи, вклучително и Google и Taboola, користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на вашите претходни посети на оваа веб-локација или други страници на интернет. Може да се откажете од персонализирано рекламирање со посета на Поставките за реклами или со директно посета www.aboutads.info.

Контакт форми

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за да го зачувате вашето име, е-пошта и веб-страница во колачиња. Овие се за ваша погодност, за да не мора повторно да ги пополните вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

најави се

Ако ја посетите нашата страница за најава, ќе поставиме привремено куки за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога го затворате прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за најава траат два дена, а опциите за еклипс колачиња траат една година. Ако изберете "Запомни ме", вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најава ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнителен колаче ќе биде зачуван во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно го означува идентификаторот за објавување на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-сајтови

Статии на оваа страница може да вклучуваат вградени содржини (пр. Видеа, слики, статии итн.). Вградената содржина од други веб-страници се однесува на ист начин како и ако посетителот го посетил другиот веб-сајт.

Овие веб-страници можат да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградат дополнително следење на трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградената содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина ако имате сметка и сте логирани на таа веб-страница.

анализатор

Ние проверуваме преку разни веб -аналитики како Google Analytics само за да ги анализираме перформансите на веб -страницата на редовна основа.

Колку долго ќе ги задржиме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да препознаваме и да одобруваме какви било понатамошни коментари, наместо да ги држиме во редот за умереност.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (ако ги има), ние ги чуваме и личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични податоци во секое време (освен што не можат да го променат нивното корисничко име). Администраторите на веб-страници исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Кои права имате над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или сте оставиле коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека на личните податоци што ги поседуваме за вас, вклучувајќи и какви било податоци што ни ги доставивме. Можете исто така да побарате да ги избришеме личните податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци кои сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на спам.

Како да ја исклучите употребата на колачиња

Можете да ја исклучите употребата на колачиња секој пат со одење низ „поставките за колачиња“ во вашиот одредени поставки на прелистувачот.

Осигурајте се дека го посетувате Верзија на HTTPS на оваа веб -страница со зелен катанец на адресната лента на прелистувачот. HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) е интернет комуникациски протокол кој го штити интегритетот и доверливоста на податоците помеѓу компјутерот на корисникот и страницата. Корисниците очекуваат сигурно и приватно онлајн искуство кога ја користат верзијата HTTPS на веб -страница.

Ние не сме одговорни за повторно објавени содржини од оваа веб -страница на други блогови или веб -страници без наша дозвола. И строго е забрането.

Оваа политика за приватност е предмет на промена без никакво известување и последен пат е ажурирана на 22 август 2022 година. Доколку имате какви било прашања, слободно на контактирајте не директно тука: [заштитена по е-пошта]