Бараат Категорија

Чудни

246 мислења

Откријте тука приказни од чудни, чудни и необични работи. Понекогаш морничаво, понекогаш трагично, но сето тоа е многу интересно.


Мистериозниот „Џинот од Кандахар“ наводно убиен од американските специјални сили во Авганистан 3

Мистериозниот „Џинот од Кандахар“ наводно убиен од американските специјални сили во Авганистан

Џинот Кандахар беше огромно хуманоидно суштество високо 3-4 метри. Американски војници наводно налетале на него и го убиле во Авганистан.
Вонземјани на Хималаите од племето Дропа

Мистериозното племе Дропа на високите височини на Хималаите

Се верувало дека ова необично племе било вонземско затоа што имале чудни сини очи, во облик на бадем со двојни капаци; тие зборувале непознат јазик, а нивната ДНК не одговарала на ниту едно друго познато племе.
Црни снежни планини Вулкански кратер Телефон Беј, Остров на измама, Антарктик. © Shutterstock

Изгубен од островот измама: Чудниот случај на Едвард Ален Оксфорд

Едвард Ален Оксфорд беше затворен две години за време на крајот на Првата светска војна на, како што тврдеше, затворен не повеќе од шест недели на населен тропски остров во близина на брегот на Антарктикот. Официјалните лица го нарекоа „луд“.