Бараат Категорија

Мистерија

729 мислења

Истражете го светот на нерешени мистерии, паранормални активности, историска енигма и многу повеќе чудни и бизарни работи што се навистина необјаснети.


Неверојатно ретки дрвени предмети од железното време откриени на 2,000 години старо водено место во ОК 6

Неверојатно ретки дрвени предмети од железното време откриени на 2,000 години старо водено место во Велика Британија

Археолозите открија добро сочувана дрвена скала стара 1,000 години во Обединетото Кралство. Ископувањата на полето 44, во близина на Темпсфорд…
Најстариот познат камен камен со необјаснети натписи пронајден во Норвешка 7

Најстариот познат камен со необјаснети натписи пронајден во Норвешка

Норвешките археолози веруваат дека го пронашле најстариот камен на светот испишан пред речиси 2,000 години, што го прави неколку века постар од претходните откритија.
Кодекс на Ноевата арка, страници 2 и 3. Кодексот е предок на денешната книга во која наместо листови хартија користеле велум, папирус или друг текстил. Пергаментот е датиран помеѓу 13,100 и 9,600 п.н.е. © Фотографија од д-р Џоел Кленк/PRC, Inc.

Археолозите го открија Кодексот на Ноевата арка - пергамент од телешка кожа од 13,100 п.н.е.

Археологот Џоел Кленк го објавува наодот на пишување од античко време, Кодексот на Ноевата арка, на локалитет од доцниот епипалеолит (13,100 и 9,600 п.н.е.).