За нас

"Патување за истражување на неверојатниот свет на чудни и необјаснети работи, антички мистерии, чудни приказни, нерешени случаи и интересни научни факти."

Основана во 2017, MRU е посветена да понуди неспоредлив поглед на волшебните и загадочни теми што ја поттикнуваат нашата љубопитност. Имаме голем интерес за истражување на необјаснети феномени, откривање на антички енигми од реалниот живот, откривање на астрономски откритија и навлегување во мистериите на универзумот. Дополнително на ова, нашата платформа на читателите им нуди изобилство на едукативни сознанија, необични информации, просветителни написи за различни историски случувања и вистински криминали, како и избор на привлечни и провоцирачки медиуми. Нашата цел е да ги претставиме највпечатливите приказни добиени од сите страни на светот. Придружете ни се на експедиција во царството на непознатото и разоткријте ги скриените тајни што лежеа пред нашите очи.

Сите информации и медиуми прикажани на нашата страница се собрани од различни проверени или добро познати извори, а потоа уникатно изработени за да бидат објавени со добра волја. И ние не поседуваме никакви авторски права за такви содржини. За да дознаете повеќе, прочитајте го нашиот Оддел за одрекување.

Нашиот мотив не е ниту да ги направиме нашите читатели суеверни, ниту пак некој воопшто да направи фанатик. Од друга страна, всушност не сакаме да шириме измами за да направиме лажен публицитет. Обезбедувањето таква атмосфера ни е бескорисно. Всушност, ние одржуваме здрава доза на скептицизам додека одржуваме отворен ум за теми како паранормални, вонземјани и мистериозни феномени. Така, денес сме тука да расветлиме сè што е чудно и непознато и да го разгледаме вредното мислење на луѓето од друга перспектива. Ние исто така веруваме дека секоја мисла е како семе и треба да никне со дела.

Редакциски тим /

MRU уредничкиот тим е составен од страсни и совршени уредници и писатели кои никогаш не се заморуваат од слободно размислување. Тимот работи деноноќно за да испорача вести, приказни, факти, извештаи и мислења за сè чудно, чудно и мистериозно што се случува низ светот.

Seig Lu /

Seig Lu е уредник за издаваштво во MRU. Тој е слободен новинар, како и независен истражувач, чии интереси покриваат различни теми. Неговите области на фокус вклучуваат класична чудна историја, пробив на научни истражувања, културни студии, вистински злосторства, необјаснети феномени и чудни настани. Покрај пишувањето, Сеиг е самоук веб-дизајнер и уредник на видео, кој има бескрајна љубов за правење квалитетни содржини.

Nash El /

Nash El е дисциплиниран блог писател и независен истражувач, чии интереси покриваат различни теми. Неговите области на фокус вклучуваат историја, наука, културни студии, вистински злосторства, необјаснети феномени и мистериозни историски настани. Покрај пишувањето, Неш е самоук дигитален уметник, аналитичар за истражување на пазарот и успешен веб развивач.

Leo De /

Леонард Демир работи со полно работно време како писател, уредник на фотографии и уредник на видео. Тој пишува за широк спектар на нерешени мистерии, вклучувајќи НЛО, необјаснети феномени, историски мистерии и строго тајни заговори. Тој сака да чита за енигматични археолошки откритија и непристрасно да истражува за нивните научни или алтернативни теории. Покрај читањето и пишувањето, Леонард своето слободно време го поминува и доловувајќи моменти од примамлива природа.