Пронајдени антички дупки во облик на ѕвезда во Волда: Доказ за исклучително напредна прецизна машина?

Иако областите како Пума Пунку и базалтното плато Гиза имаат прецизни дупки издупчени неколку метри во екстремно тврдите камења, овие конкретни дупки беа чудно произведени во форма на ѕвезди.

Сите сме ја слушнале изреката дека „Неопходноста е мајка на пронајдокот“. Кога имате ограничени ресурси, почнувате да размислувате надвор од рамката и да ги туркате своите знаења и вештини до граници. Токму тоа се случувало во античките цивилизации. Кога на општествата им се заканува глад или екстремни климатски промени, тие стануваат очајни за решение. Ова често доведува до забрзување на иновации меѓу овие цивилизации; гледаме експлозија на идеи и концепти кои не би се појавиле без овој притисок.

Стелата од глад е натпис напишан со египетски хиероглифи лоциран на островот Сехел во Нил во близина на Асуан во Египет, кој раскажува за седумгодишен период на суша и глад за време на владеењето на фараонот Џосер од Третата династија. Се смета дека стелата била испишана за време на Птоломејското Кралство, кое владеело од 332 до 31 п.н.е.
Стелата од глад е натпис напишан со египетски хиероглифи лоциран на островот Сехел во Нил во близина на Асуан во Египет, кој раскажува за седумгодишен период на суша и глад за време на владеењето на фараонот Џосер од Третата династија. Се смета дека стелата била испишана за време на Птоломејското Кралство, кое владеело од 332 до 31 п.н.е.

За наша среќа, многу од отпечатоците на овие пронајдоци биле документирани или во камен или во физички книги пред да бидат уништени како резултат на природни катастрофи или војски освојувачи. Денес, можеме да се вратиме назад и да реконструираме голем дел од она што се случило во тие бурни времиња од расфрлани фрагменти од информации. Но, во многу случаи, властите прикриваат необјасниви детали, информации кои можат да се најдат во изградбата на толку многу антички урнатини ширум светот.

Овие навидум незамисливи факти за античко градење, кои сите ги гледаат, но академската средина ги смета за невозможни, беа остварени пред само неколку илјади години, но објаснувањето за тоа како овие активности биле обиди или завршени останува недостиг.

Не е важно кои сме и од кое потекло сме дојдени, сигурни сме дека голем дел од земјата историјата, како и нашата, денес е намерно покриена или заборавена. Сметаме дека многу од овие антички артефакти, заедно со бројните невозможни антички мегалити, откриени прецизно позиционирани во антички урнатини низ светот, се убедлив доказ дека древна цивилизација претходно поседувала неверојатно супериорна прецизна машинерија.

Античките дупки на Волда во форма на ѕвезда

Дупките на древните ѕвезди, кои се откриени на повеќе различни антички локации на планетата, се една од многуте фасцинантни и потенцијално опасни карактеристики што во последно време ги препознавме. Овие дупки биле идентификувани на многу различни антички места.

Овие чудни, древни дупки во облик на ѕвезда беа пронајдени издлабени во тврд камен во Волда, Норвешка - град кој некогаш бил дом на бројни нордиски доселеници и денес е наведен како едно од најважните места за археолозите во земјата.
Овие чудни, древни дупки во облик на ѕвезда беа пронајдени издлабени во тврд камен во Волда, Норвешка - град кој некогаш бил дом на бројни нордиски доселеници и денес е наведен како едно од најважните места за археолозите во земјата.

Иако области како Пума Punku и базалтната висорамнина Гиза имаат прецизни дупки издупчени неколку метри во екстремно тврдите камења, овие ѕвездени дупки беа чудно произведени во форма на ѕвезди. Откриени во регионот Волда во Норвешка, овие извонредни траги во карпата може да бидат доказ за античка технологија значително супериорна од нашата денес, а да не ги спомнуваме нашите неодамнешни претходници.

Како и зошто се формирале овие дупки?

Додека голем број од овие единствени дупки може да се најдат во Волда, други се откриени во соседниот регион на округот Флинт во областа Масачусетс, секоја со малку поинаков облик.

Оваа дупка во форма на ѕвезда (со седум страни) беше пронајдена од изведувачите во петокот на 30 ноември 2007 година во Волда, Норвешка. Норвешката монета од 5 круни е со дијаметар од 25 mm. Дијаметарот на дупката е околу 65-70 mm.
Оваа дупка во форма на ѕвезда (со седум страни) беше пронајдена од изведувачи во петокот на 30 ноември 2007 година во Волда, Норвешка. Норвешката монета од 5 круни е со дијаметар од 25 mm. Дијаметарот на дупката е околу 65-70 mm. © skyoye.com

Дали овие навидум незамисливи дупки се доказ за а одамна изгубената напредна цивилизација и неговата софистицирана технологија? Изненадувачки, кога дупките на ѕвездите се развиваат, тие покриваат само дел од вкупната должина на дупката, оставајќи го остатокот од дупката со карактеристичната тркалезна цилиндрична форма.

Меѓутоа, должината на жлебовите со пушка и нивната положба во дупката значително се разликуваат со секоја дупка, повремено појавувајќи се во центарот на карпата.

Многумина се обидоа да ги објаснат овие мистериозни дупки со античката и неразвиена теорија на системот за дупчење. Но, според античките теоретичари на астронаутите, човечките раце никогаш не би можеле да генерираат толку чисти парчиња или целосно симетрични форми. Но, ако го следиме аргументот, зошто тие на прво место се ѕвездени ако се формирани со помош на дупчалка?

Пронајдени антички дупки во облик на ѕвезда во Волда: Доказ за исклучително напредна прецизна машина? 1
Во Карнак, кој е огромен храмски комплекс во близина на Луксор, Египет, има многу примери на древни дупки за дупчење на јадрото и еден чиј дијаметар е поголем од човечка рака. Како што можете да видите на фотографијата, самиот ѕид на вежбата бил потенок од примерите од 21 век, па дури и инженерите и рударските експерти што го виделе не можат да објаснат од каков материјал би била направена вежбата за да ја одржи формата и стабилноста. тенки. © Кредит на слика: Античко потекло

Покрај тоа, научниците не можеа да пронајдат никакви древни дупчалки или системи за дупчење кои би можеле да вдлабнат во карпите и да создадат мазни дупки во облик на ѕвезда. Наместо тоа, најдовме докази дека има толку многу такви мистериозни дупки ширум светот, земајќи ги предвид различните цивилизации и различни времиња.

Дали дупките во облик на ѕвезда во Волда се создадени во 1930-тите?

Потеклото на дупките во облик на ѕвезда во Волда можеби не е толку мистериозно како што се шпекулациите. Неколку локални ковачи неодамна открија дека дупките во форма на ѕвезда биле доста вообичаени во старите денови. Велат дека дупката во Волда најверојатно била избушена во 1930-тите, а дека има уште повеќе дупки слични на онаа во Волда на други локации. Дупките се создадени кога работниците користеле шестстрана глава за дупчење за да извршат планинско дупчење. Сепак, теоретичарите го доведуваат во прашање ова решение, наведувајќи други антички прецизни дупки и засеци откриени во различни делови на светот.