Никола Тесла тајно откри вонземски јазик што не го разбира, откри биографот на Тесла

Во 1899 година, Никола Тесла го тестираше својот сопствен предавател за да ги следи бурите на 1,000 километри оддалеченост, кога одеднаш, тој верува дека добил еден вид пренос од непознат извор. Тој мислеше дека тоа е вонземски сигнал што потекнува некаде во нашиот Сончев систем, најверојатно доаѓа од о

Никола Тесла тајно откри вонземски јазик што не го разбира, откри биографот на Тесла 1
Никола Тесла. © Кредит на слика: MRU МЕДИУМИ | Сликите на елементите се лиценцирани од: DreamsTime.com

Преносителот на Тесла беше доволно ултра чувствителен за да прима радио бранови од далеку надвор од Земјата. Никола Тесла цврсто веруваше, беше апсурдно да се мисли дека ние сме единствените интелигентни суштества во универзумот. Тој исто така верувал дека интелигентните суштества природно ќе бараат начини за комуникација со други интелигентни суштества.

Тим Р. Сварц, познат биограф на Никола Тесла, исто така вели дека можеби имало врска помеѓу футуристичкиот пронаоѓач и интелигентните вонземјани, според неговата полуавтобиографска книга „Изгубените трудови на Никола Тесла: HAARP-Chemtrails и тајни на алтернатива 4 “.

Телевизиска кула
Телевизиска кула

Оваа хипотеза не прави ништо повеќе од нагласување на мистеријата околу Тесла, чии лични документи и белешки, во најголем дел, беа конфискувани од американската влада. Многу луѓе мислат дека неговите пронајдоци би можеле да бидат потенцијално опасни за интересите на индустријата.

Електричен осцилатор
Електричен осцилатор

Како што објасни Сварц, за време на тестот на еден од неговите многубројни пронајдоци, Тесла откри радио -преноси што се судеа за вонземски комуникации. По овој настан, пронаоѓачот ќе стане опседнат со изградба на подобри и помоќни радио приемници.

Експерименти во Колорадо
Експерименти во Колорадо

Додека го тестираше уредот, тврди Сварц во интервју, Никола Тесла ги слушнал радио преносите за кои верувал дека всушност се припишуваат на вонземски комуникации:

„Тој тогаш се прашуваше дали не слуша како„ една планета се поздравува со друга “, како што рече. Од тој момент, стана негова опсесија, да изгради подобри и подобри радио приемници за да се обиде да види дали може да го повтори она што го слушна. Тој стигна до точка кога тврдеше дека всушност прима пренос на глас. Тој рече дека звучи исто како луѓето да зборуваат едни со други. Забележувал дека всушност слушал интелигентни суштества од друга планета како разговараат едни со други, иако не знае на кој јазик зборуваат. Но, тој сепак чувствуваше дека ги разбира “.

Во тоа време, од истакнати научници се претпоставуваше дека Марс најверојатно ќе биде рај за интелигентен живот во нашиот сончев систем, а Тесла на почетокот мислеше дека овие сигнали може да потекнуваат од нашата црвена планета.

Електричен осцилатор на Тесла
Електричен осцилатор на Тесла

Додека најистакнатите записи и лични белешки на Тесла се во рацете на Армијата на Соединетите држави, Сварц тврди дека стекнал голем број приватни записи на аукција во 1976 година. Авторот тврди дека сите овие информации недостасувале од лицето на Земјата по посетата на наводниот "Човек во црно"На Како што е наведено од „Нешнл ographicеографик“, повеќето од Тесла ги зел владата, но повеќето од неговите работи подоцна биле предадени на неговото семејство, а многумина завршиле во Музејот Тесла во Белград, отворен во 1950 -тите. Но, некои од документите на Тесла с still уште се класифицирани од американската влада.

Неделник Колиер (9 февруари 1909 година)
Неделник Колиер (9 февруари 1909 година)

Кога бил интервјуиран во февруари 1901 година од Colliers Weekly (американски магазин, основан во 1888 година од Питер Колиер), Тесла го дал овој извештај и го запишал своето верување во вонземјани. Овде, со свои зборови, опиша

„Додека ги подобрував моите машини за производство на интензивни електрични струи, ги усовршував и средствата за набудување на малите ефекти. Еден од најинтересните резултати и, исто така, од голема практична важност, беше развојот на одредени уреди што укажуваат на приближување на бура од растојание од многу стотици километри, неговата насока, брзина и растојание покриени

Со оваа работа, за прв пат ги открив овие мистериозни ефекти што предизвикаа таков необичен интерес. Го усовршив уредот толку многу што од мојата лабораторија во планините на Колорадо можев да ги набудувам сите електрични промени што се случија во радиус оддалечен повеќе од 1,000 километри

Никогаш нема да ги заборавам првите сензации што ги доживеав кога сфатив дека видов нешто од непроценливи последици за човештвото. Се чувствував како да сум присутен при раѓањето на новото знаење или во откривањето на голема вистина. Моите први набудувања позитивно ме преплашија, бидејќи имаше нешто мистериозно, ако не и натприродно, во нив, и јас бев сам во мојата лабораторија ноќе, но во тоа време идејата дека овие нарушувања се интелигентно контролирани сигнали с yet уште не ми беше претставена

Промените што ги забележав се случуваа периодично и со толку јасна прецизност, во однос на бројот и редоследот, што не можеа да се следат по ниедна позната причина за мене. Бев запознаен, се разбира, со видовите електрични нарушувања произведени од Сонцето, Северна светлина и копнени струи, и бев апсолутно сигурен дека овие варијации не се должат на ниту една од овие причини

Природата на моите експерименти ја спречи можноста промените да бидат предизвикани од атмосферски нарушувања, како што е погрешно наведено од некои. Тоа беше некаде подоцна кога ми дојде на ум дека нарушувањата што ги забележав може да се должат на интелигентна контрола

Иако во тоа време не бев во можност да го дешифрирам нивното значење, невозможно беше да мислам дека тие се сосема случајни. Чувството дека јас бев првиот што слушнав поздрав од една на друга планета, постојано растеше во мене. Зад овие електрични сигнали стоеше цел “.

Клучната точка беше дека, иако Никола Тесла не можеше да го дешифрира значењето на пораките што ги добива, тој верува дека вонземјаните се заинтересирани за Земјата и дека се технолошки понапредни оставаат траги на нашата планета. Тој беше апсолутно убеден дека некаде во универзумот има интелигентни форми на живот и дека тие се обидуваат да комуницираат со нас.