Дали Марија Оршиќ навистина доби вонземска технологија за Германците?

Врил

Марија Орсич, позната и како Марија Орсиќ, беше познат медиум кој подоцна стана лидер на друштвото Врил. Родена е на 31 октомври 1895 година во Загреб. Нејзиниот татко бил Хрват, а нејзината мајка Германка од Виена.

Марија Оршиќ
Марија Орсиќ беше поубава од која било холивудска ѕвезда во тоа време. © Твитер / TheRealShillbo

Марија Орсич првпат беше спомната и сликана во 1967 година од Бержие и Пауелс во нивната книга: „Aufbruch ins dritte Jahrtausend: von der Zukunft der phantastischen Vernunft“. Марија наскоро го следеше германското национално движење кое беше активно по Првата светска војна, движење чија цел беше територијално и политичко пристапување кон Германија. Во 1919 година се преселила во Минхен со своето момче и свршеник. Не е познато дали биле во брак или не, бидејќи и двајцата исчезнале во 1945 година.

Во Минхен, Марија беше во контакт со Друштвото Туле од почетокот и наскоро создаде свој внатрешен круг со Трауте А, друг медиум во Минхен и други пријатели. Оваа група беше наречена „Alldeutsche Gesellschaft für Metaphysik“, официјалното име на Друштвото Врил.

Сите беа млади девојки, иако некако чудни бидејќи беа жестоки противници на новата мода за кратка коса кај жените. И Марија и Трауте имаа многу долга коса, едната русокоса, а другата кафена. Носеа многу долги пигтили, многу ретка фризура на почетокот на 20 век.

Како што се очекуваше, ова набрзо стана карактеристика на сите жени кои го сочинуваа таканареченото здружение Врил, за кое се вели дека постоело до 1945 година. И тоа не беше од чист каприц, бидејќи тие цврсто веруваа дека нивните долги гриви дејствуваат на космички антена режим за примање комуникации надвор од нашиот свет.

Дами на Врил
Дами на Врил

Од друга страна, во јавност, тие никогаш не ја изложуваа косата во опашка, туку претпочитаа да ја спуштат за да привлечат помалку внимание. Како идентификација, се јавија и членовите на Друштвото Врил „Врилеринен“ носеше диск што претставуваше два од најважните медиуми на групата: Марија Оршиќ и Сигрун.

Во декември 1919 година, мала група луѓе од здруженијата Туле, Врил и ДХвСС (акроним за мажи од црниот камен), вклучувајќи ги Марија и Сигрун, изнајмиле мала кабина во близина на Берхтесгаден (Германија).

Марија, тогаш, потврдува дека добила низа медиумистички преноси во еден вид напис што го нарекува „Темпларско-германски“, на јазик што таа тврди дека не го знае, но дека тие содржат информации од техничка природа за конструкција на машина што лета. Наводните документи што припаѓаат на Друштвото Врил споменуваат дека наведените телепатски пораки доаѓаат од Алдебаран, 68 светлосни години подалеку, во со constвездието Бик.

Врилски дами
Наводно, Друштвото предавало вежби за концентрација дизајнирани да ја разбудат енергијата на Врил, најсилна кај жени со долга коса што ја хранат магнетната енергија од земјата до мозокот. Тие веруваа дека нивната долга коса дејствува како космички антени за да прима вонземјанска комуникација однадвор

Што се однесува до документите, се вели дека Марија имала два купишта хартии кои произлегуваат од овие телепатски трансови: едниот со непознат ракопис, а другиот совршено читлив. Што се однесува до второто, Марија се посомневала дека можеби е напишана во архаична форма на јазикот на Блискиот Исток.

Со помош на група блиска до друштвото Туле познато како „Панбавилонисти“, составен од Хуго Винклер, Петер Јенсен и Фридрих Делич меѓу другите, тие успеаја да откријат дека овој јазик нема да биде друг, освен древниот сумерски, јазикот на основачите на древниот Вавилон. Сигрун помогна да се преведе пораката и во процесот да се дешифрираат чудните слики од кружниот летечки артефакт што се појавија во другиот куп хартија.

Концептот на многу работи што се ставаат во „Алтернативна наука“ фиока, созреана во овие години и во оние што требаше да дојдат веднаш потоа. Факт е дека, поради тешкотиите во финансирањето, на проектот за изградба на споменатиот летечки апарат му беа потребни три години за да започне. Наводно, до 1922 година, различни делови од прототипот биле произведени независно во различни фабрики финансирани од Друштвото Туле и Друштвото Врил.

Vril VII план
Vril VII план © Flickr

На крајот на ноември 1924 година, Марија го посети Рудолф Хес во неговиот стан во Минхен заедно со Рудолф фон Себотендорф, основачот на Друштвото Туле. Себотендорф сакаше да контактира со Дитрих Екарт, кој почина претходната година. Екарт ги преведе драмите на Ибзен на германски и го објави списанието „Auf gut Deutsch“; тој исто така беше член на Друштвото Туле. За да контактираат со Екарт, Себотендорф, Марија, Рудолф Хес и другите членови на Туле ги стегнаа рацете околу масата покриена со црна ткаенина.

Хес почна да се чувствува непријатно кога мораше да види како Марија влезе во транс и кога орбитите на нејзините очи се поместија наназад, откривајќи го само белото од овие и мораше да поднесе да ја гледа како конзумира грчеви како седи на столот со непријатна гримаса во устата. Наместо тоа, Себотендорф беше задоволен кога виде како гласот на Екарт почна да излегува од усните на медиумот. Но, се случи нешто неочекувано. Екарт објави дека бил принуден од некој или нешто да остави простор друг глас да се манифестира преку медиумот со важна порака.

Гласот на Екарт исчезна за да предизвика вознемирувачки и непријатен глас што се идентификуваше како „Суми, жители на далечен свет што орбитира околу starвездата Алдебаран во со constвездието што го нарекувате Бик, Бикот“. Никој не можеше, а да не ги погледне другите придружници со широко отворени очи поради изненадувањето на она што се случуваше. Наводно, според чудниот глас, Суми биле хуманоидна раса која ќе ја колонизирала земјата пред 500 милиони години. Урнатините на Ларса, Шурупак и Нипур во Ирак би биле изградени од нив.

Оние што ја преживеаја големата поплава на Ут-напиштим ќе станаа предци на ариевската раса. Себотендорф, скептичен за таквите информации, побара докази. Додека Марија с still уште била во транс, напишала серија линии на кои може да се видат некои сумерски ликови.

Во декември 1943 година, Марија и Сигрун присуствуваа на состанокот организиран од Друштвото Врил на морскиот брег во Колберг. Наводно, главната цел на овој состанок беше да се дебатира за „Проект Алдебаран“На Медиумите на Друштвото Врил би добиле телепатски информации за планети за живеење околу Алдебаран и планирале да патуваат таму.

Очигледно, овој проект повторно беше дискутиран на 22 јануари 1944 година, на состанок помеѓу Хитлер, Химлер, д -р В. Шуман (научник и професор на Техничкиот универзитет во Минхен) и Кункел од Друштвото Врил. Беше одлучено дека прототипот Врил 7 „Југер“ (ловец на германски) би бил испратен преку наводен димензионален канал надвор од брзината на светлината во правец на Алдебаран.

Според писателот Н. Ратхофер, првиот тест на овој димензионален канал се случил кон крајот на 1944 година. Тестот за малку ќе заврши со срам, бидејќи по летот, Врил 7 изгледаше како да лета стотици години. , и не само поради неговиот изглед, туку и затоа што, исто така, има оштетување на многу од неговите компоненти.

Марија Оршиќ ја загуби трагата за неа во 1945 година. На 11 март 1945 година, наводно внатрешниот документ на Друштвото Врил им беше испратен на сите негови членови; писмо напишано од Марија Оршиќ.

Писмото завршува со зборовите: „Ниманда, може да се развие“ (никој не е тука). Ова би била последната комуникација испратена од Друштвото Врил и оттогаш никој не слушнал за Марија Оршиќ или за кој било друг нејзин член. Многумина и понатаму веруваат дека побегнале во Алдебаран.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Претходен член
Таблета Tărtăria

Мистериозните древни табли кои би ја препишале човечката историја

Следна член
Златна маска

Маска стара 3,000 години, пронајдена во Кина, фрла светлина врз мистериозната цивилизација