Доказ за паралелниот универзум? Нацистичката монета од 2039 година во Мексико предизвикува бизарни теории

Нацистичка монета
WW3? монетата предизвика заговори

Долго време, алтернативните универзуми се користат како заговор за роман или едноставно приказна за филм. Но, има многумина кои се прашуваат каков би бил нивниот живот во паралелен универзум, или дали постои алтернативна верзија за себе во друга димензија. За она што научниците, исто така, го поминаа времето истражувајќи го потенцијалот на алтернативна реалност со децении.

Нацистичка монета
WW3? монетата предизвика заговори

Со текот на годините, научниците открија повеќе теории, од кои некои имаат вистински докази за да ги поткрепат. Значи, ако некоја од овие теории е точна, постои универзум некаде различен од нашиот. Една од најпопуларните теории за алтернативниот универзум е теоријата на жици. Според оваа теорија, живееме во мултиверзум од девет димензии, со само три димензии што ни се видливи.

Бидејќи постоиме само во три димензии, нашиот универзум би изгледал рамно како лист хартија. Од друга страна, начинот на кој би се прошириле другите димензии би бил заедно со временските рокови и можните ситуации. Така, алтернативните верзии на нашиот свет би можеле да бидат скоро идентични, или тотално различни. Сепак, станува збор само за теории. Но, што ќе се случи ако некој открие докази за постоење паралелни универзуми?

Видеото објавено на Јутјуб во април 2018 година покажува човек кој тврди дека открил нацистичка монета очигледно од 2039 година. [Можете да го видите видеото под оваа статија]

Нацистичката монета од 2039 година

Нацистичката монета
Нацистичката монета на годината 2039 година

Очигледно, мистериозната монета ја пронашол Диего Авилес во дело во Мексико. Авилес објаснува дека она што го привлече неговото внимание беше кога ги прочита натписите и ја виде годината 2039. Веднаш над втиснатата година е симболот на нацистичката партија Рајхсадлер, заедно со зборовите „Нуева Алеманија“ што се преведува како „Нова Германија“.

На другата страна на монетата е напишано пишувањето „Сојузници во ејнер нација“ што значи с all во една нација, мото кое совршено би и служело на земјата која доминирала во светот. Во Мексико, постои држава наречена Нуева Алеманија, која се наоѓа во општината Ла Конкордија (во државата Чиапас), но се знае дека не постои евиденција за пристигнување на некоја нацистичка валута.

Бидејќи видеото стана вирално на Интернет, многу теоретичари на заговор тврдат дека оваа идна нацистичка монета е цврст доказ за постоење на паралелен универзум. Друг дел од теоретичарите на заговор тврдат дека Германија ќе биде клучен играч во Третата светска војна. Тие исто така додаваат дека нацистите кои живеат тајно на Антарктикот ќе им се придружат на Германија во војната помагајќи им да триумфираат во Третата светска војна.

Други тврдат дека тоа е монета за „алтернативна“ иднина каде нацистите го освоиле светот, развиле патување низ времето и испратиле пари назад во минатото, каде што одредени валути завршиле во нашата реалност.

Дали е навистина паричка од идниот свет?

На прво место, не постои начин да се знае дали на монетата е напишана 2039 година, барем не со дадените слики. Бројот „39“ е јасен, но може да биде 1939 година. Всушност, сребрените 2 монети од Рајхмарк и 5 Рајхмарк со нацистичка свастика беа издадени помеѓу 1938 и 1939 година.

Потоа, тоа е паричка. Сребрена монета наводно од 2039 година. Да беше електронски уред или електронска валута, ќе имаше некои силни основи во побарувањето. Сепак, зборуваме за нација која успеа да постигне патување со текот на времето и продолжува да го користи среброто како валута во 2039 година, не е многу прифатливо.

Објаснувањата

Прво, постои натпис на шпански јазик што вели „Нова Германија“. Мексико никогаш не бил сојузник на нацистичка Германија. Едно објаснување би било дека може да се третира како комеморативна монета, но Мексико и Германија немаат никаков сојуз.

Покрај тоа, Мексико и објави војна на Германија во 1942 година. Покрај тоа, не постои позната нацистичка монета со натпис „Сојузници во најтешка нација“. Значи, ако не е монтажа, сигурно е многу чудна монета, дури и ако не доаѓа од иднината или од паралелен универзум.

Вистината е дека има чудни приказни за нацистите. Познати се скриените врски на Хитлер и натприродното, нацистичкото ellвонче (кое наводно беше временска машина), психички убијци или супер војници.

Постојат гласини дека по падот на Германија во 1945 година, некои нацисти успеале да воспостават тајни бази на Антарктикот кои функционираат и денес. Можеби единственото објаснување е дека нацистите на Антарктикот успеале да развијат патувања на време, или успеале да патуваат низ различни реалности.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Претходен член
Енохијански, мистериозниот изгубен јазик на „Паднатите ангели“ 1

Енохијански, мистериозниот изгубен јазик на „Паднатите ангели“

Следна член
Гил Перез – мистериозниот маж наводно телепортиран од Манила во Мексико! 2

Гил Перез – мистериозниот маж наводно телепортиран од Манила во Мексико!