Чудната приказна за 3-годишното момче Друзе кое го идентификувало убиецот од минатиот живот!

Во доцните 1960-ти години, 3-годишно момче во сириската област Голанска висорамнина одеднаш стана центар на вниманието откако ја реши мистеријата за минатото убиство во животот.

Мистеријата за убиството на момчето Друзе

Чудната приказна за 3-годишното момче Друзе кое го идентификувало убиецот од минатиот живот! 1
© Pixabay

Момчето кое припаѓа на етничката група Друзи откри дека е убиено со секира во претходниот живот. Друзиската дружба силно верува во реинкарнација и беше шокирана кога го виде малото момче и она што го откри.

Друзите првенствено живеат во област позната како Голанска висорамнина во Израел, во непосредна близина на Сирија. Според зборовите на момчето, тој е роден во Сирија и еден од неговите соседи го убил.

Роден знак и реинкарнација

Момчето е родено со црвен знак на главата и неговото име никогаш не било откриено. Како и многу други култури, Друзите веруваат дека таквите знаци доаѓаат од претходното раѓање.

Многу луѓе низ културите веруваат дека децата на оваа возраст можат да имаат малку идеја за нивниот претходен живот. Нивната изјава и тврдења се сфаќаат сериозно и луѓето честопати ги вложуваат своите напори да го знаат својот претходен живот.

Истрага за пребарување

Тригодишното момче се сети на местото каде што живеел, каде и како бил убиен. Момчето понатаму тврди дека е убиено со секира.

Група локални мажи се заинтересираа за приказната на момчето и одлучија да го посетат претходното место на живеење на момчето заедно со момчето. Ели Лаш беше еден од членовите на групата кој работеше како виш консултант во координација со здравствените услуги во Појасот Газа и имаше голем интерес за овој чуден случај.

По описот, тие го однесоа момчето во две различни села, малото момче не најде никакви врски. После тоа, тој го призна третото село како место каде што живееше порано и беше убиен од неговиот сосед.

Случај што недостасува

Момчето се сети на скоро сите имиња на жителите на селото, вклучувајќи ги и неговите и убиецот. Откако го открија претходното име на раѓање, селаните раскажаа за исчезнат човек со исто име во последните 4 години.

Откривање на убиецот

Групата потоа помина низ селото и во еден момент момчето ја посочи оваа куќа од минатиот живот. Aroundубопитните минувачи се собраа наоколу и одеднаш момчето отиде до еден човек и го повика по име. Човекот призна дека момчето правилно го именува, а момчето потоа рече:

„Порано бев ваш сосед. Се скаравме и ме уби со секира “.

Д -р Лаш тогаш забележал дека лицето на овој човек одеднаш станало бледо како чаршаф. 3-годишното момче тогаш изјави:

„Знам дури и каде го закопа моето тело“.

Момчето потоа ја предводеше групата, во која беше и обвинетиот убиец, во полињата што се наоѓаа во близина. Момчето застана пред куп камења и тврди:

„Го закопа моето тело под овие камења и секирата таму“.

Откопување на мрачната тајна

Ископувањето на самото место под камењата откри костур на возрасен маж облечен во облека на фармер. Она што беше забележано на черепот беше линеарниот расцеп што беше во согласност со раната од секира. Според многумина, тоа било на истото место како роден знак на момчето.

исповедта

Откако го видел ова, убиецот го признал делото што го направил, но не бил предаден на Полицијата. Д -р Лаш предложи соодветна казна за убиецот и казната с still уште не е позната.

Заклучок

Оваа чудна приказна е прикажана и во германскиот терапевт и писател за реинкарнација, книгата на Труц Хардо „Деца кои живееле порано“. Книгата има приказни за деца кои се сеќавале на нивните приказни за раѓањето од минатото. Приказните се вклучени по точни верификации.

Генерално, особено овој случај нема убедливи докази. Понатаму, деталите што не беа откриени го вклучуваат името на момчето, жртвата и убиецот. Д -р Ели Лаш почина во 2009 година, по што случајот не можеше дополнително да се испита.

Да, тоа би можело (можеби) да биде обична измама, но ова е сепак фасцинантна приказна, но сепак интригантна мистерија исто како и другите приказни за реинкарнација.