Мистериозните антички наноструктури откриени на планините Урал би можеле да ја препишат историјата!

Овие мистериозни микроскопски објекти откриени во близина на брегот на реките Кожим, Нарада и Балбању може целосно да ја променат нашата перцепција за историјата.
Мистериозните антички наноструктури откриени на планините Урал би можеле да ја препишат историјата! 1

Во 1991 година, кога тим археолози спроведувале геолошки истражувања за екстракција на злато во планините Урал во Русија, биле тотално шокирани кога откриле бројни чудни и мистериозни микроскопски објекти во близина на брегот на реките Кожим, Нарада и Балбању - „нано -структури“ од надвор од времето.

Античките нано-структури пронајдени на планините Урал

Антички наноструктури пронајдени на планините Урал:
Високо зголемена слика на наноспирална волфрам пронајдена во Русија © CosmoTV

Се верува дека малите структури биле производи на екстремно древна цивилизација, која наводно била способна да развие нанотехнологија пред околу 300,000 години.

Чудните нано парчиња се метални калеми, спирали и шахти меѓу списокот на неидентификувани компоненти откриени за време на геолошките мисии на планините Урал. Парчињата беа вградени во рок стар 100,000 години.

Возраста на овие мистериозни наноструктури ги стави во листата на „Надвор артефакти (OOPArt)“ со оглед на фактот дека истражувачите проценуваат дека се стари 300,000 години.

Артефакти без место

An OOPARt е единствен и малку разбран објект пронајден во историските, археолошките или палеонтолошките записи кои спаѓаат во „аномална“ категорија. Да се ​​каже, овие предмети се пронајдени кога и каде не треба да бидат и со тоа го оспоруваат конвенционалното разбирање на историјата.

Иако главните истражувачи отсекогаш правеле едноставен и рационален заклучок за овие чудни артефакти, многумина веруваат ООПартс може дури и да открие дека човештвото имало различен степен на цивилизација или софистицираност отколку што опишале и разбрале службениците и академијата. Некои дури мислат дека вонземски интелигентни суштества се причината за постоењето на ООПартс.

До денес, истражувачите открија десетици такви ООПартс вклучувајќи го и механизмот Антикитера, Мени Пени, Покровот од Торино, Багдад батерија, Птица Сакара, Камен Ика, Камени сфери на Костарика, Лондонски чекан, Наска линии и многу повеќе.

Студии за античките нано-структури на планините Урал

Нано-парчињата и макро структурите пронајдени во планините Урал се метални калеми, спирали и шахти.
Нано-парчињата и макро структурите пронајдени во планините Урал се метални намотки, спирали и шахти. © Античко потекло

Руската академија на науките во Сиктивкар спровеле неколку тестови на овие мистериозни нано-објекти и резултатите биле доста интересни бидејќи откриле дека најголемите парчиња се направени од чист бакар. Додека помалите од волфрам и молибден, металите што се користеа во вселенските летала и проектили поради способноста да издржат високи температури. Должината на најмалиот е само 1/10,000ти инч.

Подоцна, овие чудни материјали беа доставени до опсежни истражувања во објекти во Хелсинки, Санкт Петербург и Москва за да дознаете повеќе за нивното потекло и состави. Сега, на научниците им е јасно дека металите не потекнуваат од природата сами по себе, што значи дека тие се компоненти кои имаат вештачко технолошко потекло, со други зборови, тие се произведени !!

Дали овие нано-структури може да припаѓаат на ракетните делови?

Отпрвин, се шпекулираше дека структурите со макро и нано големина се делови што паднале од ракети од местото за лансирање во Плесецк. Но, извештајот во 1996 година ја отфрли таа можност, велејќи дека овие структури се пронајдени на преголема длабочина.

Мистеријата на планините Урал

Мистериозните антички наноструктури откриени на планините Урал би можеле да ја препишат историјата! 2
Планините Урал во Русија, каде се пронајдени антички нано-структури. © Wikimedia Commons

Од ерата на светската војна, планините Урал честопати доаѓаат со голем број мистериозни настани, од кои најпознат е Инцидент на преминот Дјатлов каде група обучени руски планинари сите беа пронајдени мртви под мистериозните околности.

Оттогаш, постојат толку многу теории на заговор зад нивната смрт, но инцидентот с remains уште останува мистерија. Областа има неславности за шаманизмот, Јети и бројни НЛО -видувања.

Сега, древните теоретичари на астронаути веруваат дека местото на планините Урал, од каде што се откриени чудните нано-структури, е доказ за присуство на вонземјани пред стотици илјади години.

Мистеријата на античките нано-структури пронајдени на планините Урал

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Претходен член
Швајцарски часовник со прстен пронајден во гробницата Шанси, Кина

Како заврши швајцарски часовник со прстени во запечатена гробница од династијата Минг стара 400 години?

Следна член
Хераклејон - Изгубениот подводен град Египет 3

Хераклејон - Изгубениот подводен град Египет