Научниците пронајдоа код на вонземјани „вграден“ во човечката ДНК: Доказ за античко вонземско инженерство?

Таканаречените 97 проценти од некодирачките секвенци во човечката ДНК не се ништо помалку од генетскиот план на вонземските форми на живот.
Научниците пронајдоа код на вонземјани „вграден“ во човечката ДНК: Доказ за античко вонземско инженерство? 1

Истражувачите кои работеа на проектот за човечки геном 13 години мислат дека дошле до неверојатно научно откритие: таканаречените 97 проценти од некодирачките секвенци во човечката ДНК не се ништо помалку од генетски нацрт на вонземски форми на живот. Нејзината намена некогаш била непозната за истражувачите, и била наречена „Несакана ДНК“. Според научниците, нашата ДНК сега се смета за вонземско потекло.

Научниците пронајдоа код на вонземјани „вграден“ во човечката ДНК: Доказ за античко вонземско инженерство? 2
Интроните се некодирачки делови на генот кои се нарекуваат „Несакана ДНК“ © Wikimedia Commons

Максим А. Макуков од Астрофизичкиот институт Фесенков во Алмати, Казахстан излезе и праша дали она што го нарекуваме „Несакана ДНК“ всушност е некој вид на вонземски код создаден од ан „Вонземјанин“ програмер по опсежна анализа со помош на други истражувачи во различни области како што се математика, хемија и програмирање.

Според истражувачите од Казахстан, „Нашата хипотеза е дека понапредна вонземска цивилизација била ангажирана во создавање на нов живот и негово засадување на различни планети. Земјата е само една од нив“. Истражувачите укажуваат на тоа „Она што го гледаме во нашата ДНК е програма која се состои од две верзии, џиновски структуриран код и едноставен или основен код“.

Научниот тим е сигурен дека почетниот дел од нашиот ДНК код не бил напишан на Земјата и тврдат дека тоа може да се докаже. Второ, и најкритично, гените сами по себе не се доволни да го објаснат процесот на еволуција/наглиот еволуција; нешто друго мора да се игра.

Според Макуков, „Порано или подоцна, мора да го прифатиме фактот дека целиот живот на Земјата го носи генетскиот код на нашите вонземски братучеди и дека еволуцијата не е она што ние мислиме дека е“.

Научниците пронајдоа код на вонземјани „вграден“ во човечката ДНК: Доказ за античко вонземско инженерство? 3
Илустрација на вонземјанско инженерство на човечка ДНК. © Кредит на слика: MRU

Импликациите на овие научни резултати ги поддржуваат изјавите дадени од други луѓе и сведоци кои тврдат дека виделе вонземјани кои личат на луѓе. Некои од генетскиот материјал потребен за човечката еволуција можеби потекнуваат од вонземјани слични на човекот.

Ова толкување ги води до пресилен заклучок: дека генетскиот код, „Изгледа дека е измислен надвор од Сончевиот систем веќе пред неколку милијарди години“. - Вести Откривање

Оваа фраза поддржува панспермија, теоријата дека Земјата била посеана со вонземски живот. Ако претпоставиме дека ова беше планирано Џони Еплсед иницијатива од супер-суштества, тоа е сигурно свеж и смел метод за галактичко освојување.

Според казахстанските истражувачи, човечката ДНК била испишана со вонземски сигнал за древна вонземска цивилизација, која тие ја нарекуваат „Биолошки СЕТИ“.

Еволуцијата не може да го објасни математичкото кодирање пронајдено во човечката ДНК. Во суштина, ние сме живи, носители на некаква форма на вонземска порака што може да се искористи за да се бара вонземски живот на многу поефективен начин од радио сигналите.

Според една статија во списанието Icaurs, штом ќе се постави кодот, тој ќе остане непроменет во космолошки временски размери. Всушност, истражувачите веруваат дека нашата ДНК е најиздржлива "градба" познато, поради што претставува исклучително доверливо и интелигентно складирање за потпис од вонземјани.

Пишувајќи во списанието Икар, тие тврдат: „Откако ќе се поправи, кодот може да остане непроменет во текот на космолошките временски размери; всушност, тоа е најиздржливата конструкција позната. Затоа, тој претставува исклучително доверливо складирање за интелигентен потпис. Штом геномот е соодветно препишан, новиот код со потпис ќе остане замрзнат во клетката и нејзиното потомство, кои потоа би можеле да бидат доставени низ просторот и времето.

Човечката ДНК, според научниците, е организирана на таков начин што покажува а „Збир на аритметички обрасци и идеографски симболички јазик“. Научниците мислат дека сме создадени „надвор од Земјата“  пред милијарди години, врз основа на овие наоди.

Овие идеи или верувања се сè само не прифатени во научната заедница. Сепак, овие експерименти го покажаа она што некои академици се сомневаа со децении: дека еволуцијата не можела да се случи сама по себе и дека нашиот вид содржи нешто вонземско. Дали целата наша историја е неточна?

Научниците пронајдоа код на вонземјани „вграден“ во човечката ДНК: Доказ за античко вонземско инженерство? 4
Илустрација на човековата еволуција. Драстично се промени во последните 40,000 години. © Кредит на слика: Адреналинапура | Лиценцирано од DreamsTime.com (уредничка/комерцијална фотографија, ID:101912733)

Ако вонземјаните, всушност, ја создале човечката раса и животот на планетата Земја, тогаш „кој“ или „што“ ги создал овие вонземски суштества би било „Големото прашање“.


За да дознаете повеќе за човечкото потекло, прочитајте: Легендата за Анунаки и Нибиру: Скриена тајна зад потеклото на нашата цивилизација?

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Претходен член
Луѓето во Калифорнија пред 130,000 години? 5

Луѓето во Калифорнија пред 130,000 години?

Следна член
Сенката на Хирошима

Застрашувачките сенки на Хирошима: Атомски експлозии што оставија лузни врз човештвото