Духовно патување: intелезницата Бинтаро во akакарта и станицата Манггарај

Речиси во секоја земја, постојат одредени железнички пруги и станици кои се добро познати по тоа што ги прогонуваат некои ненаситни души. Од бизарни самоубиства до страшни несреќи, овие места беа сведоци на необјавени макабри инциденти, а застрашувачкото минато се чини дека с still уште ги прогонува. Индонезија има премногу прогонувани железнички локации кои заработија доволно злоупотреба, давајќи им страшно искуство на некои луѓе.

Духовно патување: железницата Бинтаро во akакарта и станицата Манггарај 1
© Јавен домен

Се смета за најтрагичната железничка несреќа во Индонезија што се случи во понеделникот, 19 октомври 1987 година-бидејќи два воза, поради внатрешна лоша комуникација, се судрија директно утрово на денешниот ден, во Бинтаро, Јужна akакарта. Стотици патници ја дочекаа нивната ужасна судбина. Некои беа исфрлени при удар, додека други искрвареа до смрт додека беа смачкани помеѓу парчиња метал.

Духовно патување: железницата Бинтаро во akакарта и станицата Манггарај 2
.Елезничка несреќа во Бинтаро

Тоа беше грозоморна сцена, и беа потребни речиси два дена за целосно евакуирање на телата. Од овој катастрофален настан, бројот на несреќи на точниот дел од пругата е чудно зголемен, особено во понеделник! С widespread повеќе распространети беа приказните за возачи кои не забележаа предупредувачки знаци за воз што доаѓа навреме. Исто така, имаше скок во бројот на пешаци кои одеа по железничките пруги, точно пред возот со голема брзина, и се веруваше дека ги поседува глувиот дух или Ханту Будек.

Најновата голема несреќа се случи кон крајот на 2013 година, кога цистерна со нафта беше погодена од воз, предизвикувајќи огромна експлозија одземајќи седум невини животи. Сметајќи се како Трагеди Бинтаро II, несреќата ги потсети луѓето на темното минато на железницата.

Духовно патување: железницата Бинтаро во akакарта и станицата Манггарај 3
Несреќа Трагеди Бинтаро II

Приказната не завршува тука - со децении, остатоците од железничките несреќи околу akакарта се носат на „гробишта на воз“ на станицата Манггарај каде што се одмораат. За жал, иако возовите престанаа да работат, истото не може да се каже за душите прикачени на нив. Покрај привидите што се пријавени само на оваа страница, возовите исто така се движеле низ работните часови без никој во авионот.

Една од најбизарните приказни е онаа на студент на факултет кој доцна навечер видел како изгледаат жртви во возот. Изненадувачки, неговите нозе беа болни кога стигна до својата дестинација. Зборуваше за она што се случи со должноста на обезбедувањето, за да дознае дека цело време нема воз и дека трчал цел пат.