„Порака од Марс“ - вселенски камен врежан со чудни хиероглифи

Во 1908 година, метеор со дијаметар од околу 10 инчи бил фрлен низ вселената и се закопал во земјата на долината Кавичан, во Британска Колумбија. Метеорот во форма на мермер бил изгравиран со непознати хиероглифи.
„Порака од Марс“ - вселенски камен врежан со чудни хиероглифи 1

Во летото 1908 година, се случи чуден настан во близина на долината Кавичан на островот Ванкувер, во Британска Колумбија, Канада. Кога Вили Мекинон, 14-годишниот син на г-дин Ангус Мекинон работел во градината на неговиот татко околу 11:30 часот, метеор со дијаметар од околу 10 инчи бил исфрлен низ вселената и се закопал во земјата околу осум метри. од каде што стоеше.

камен во вселената со хиероглифи
Ова не е точниот камен кој наводно е пронајден во долината Кавичан, но наликува на објектот. Овој глинест печат е направен од Рама

За среќа, Вили не е повреден од ударот на метеоритот. Тој веднаш му се јавил на својот татко да види што се случило и кога г-дин Мекинон дошол на самото место, бил шокиран кога открил дека метеорот е речиси тркалезен како мермер; а жешката површина беше длабоко набиена со нешто што личеше на некакви чудни хиероглифи.

Оваа запрепастувачка приказна беше објавена како напис во весник на насловна страница од 5 септември 1908 година, со наслов, „Порака од Марс“.

Откако се случи овој чуден инцидент, г-дин Мекинон го помина поголемиот дел од својот живот обидувајќи се да ги дешифрира чудните ознаки на мистериозниот камен. Сепак, чудниот камен од вселената се чини дека никогаш не бил испитуван на соодветен начин, бидејќи ниту еден од неговите истражувачки трудови сè уште не е пронајден.

Во денешно време, неговата точна локација е непозната, а „чудотворниот камен на Кавичан“ останува необјаснета мистерија која е недопрена до ден-денес.

Оваа фасцинантна приказна неодамна беше објавена во Граѓанин на долината Кавичан во јануари 2015 година, од ТВ Патерсон кој пишувал за Британците Историјата на Колумбија повеќе од 50 години.

Значи, што би можело да биде? Дали метеоритот навистина бил испишан со хиероглифи или сето тоа не е ништо друго освен измислената приказна на г-дин Мекинон? Што мислиш?

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Претходен член
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 2

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие?

Следна член
НЛО трага во шумата Рендлешам - Најконтроверзната средба со НЛО во историјата 3

НЛО трага во шумата Рендлешам - Најконтроверзната средба со НЛО во историјата