Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие?

На секој континент има неверојатни приказни за деца толку напредни што некои веруваат дека потекнуваат од ѕвездите.
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 1
Черепот на Стархилд © Историја

„Черепот од скроб“ е древен череп со чуден изглед кој ги збуни истражувачите од неговото откритие во 1920 година. Некои веруваат дека станува збор за череп на човечко дете, додека други веруваат дека е хибрид човек-вонземјанин. Додека многумина тврдат дека тоа потекнува од чист вонземјанин.

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 2
Черепот на Стархилд © Историја

Пред да навлеземе во деталите за „Черепот на ѕвезденото“, треба да знаеме за тајната човечка раса наречена „Ѕвездени деца“.

Ѕвездените деца

На секој континент има неверојатни приказни за деца толку напредни што некои веруваат дека потекнуваат од ѕвездите. Имаат натчовечка интелигенција, познавање на други светови, имаат пристап до такви информации за кои нема шанси да знаат и имаат чудни мистериозни моќи. Тие се наречени „Ѕвездени деца“ од страна на антички теоретичари на астронаути, а поголемиот дел од светот ги знае како „Индиго децата“.

Милиони луѓе од целиот свет веруваат дека инвестиравме во минатото од вонземски суштества. Што ако е вистина? Дали античките вонземјани навистина помогнаа да се обликува нашата историја?

Мистеријата зад Несаканата ДНК

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 3
Интроните се делови што не кодираат од генот и се нарекуваат „несакана ДНК“

Според генетичарот Дејвид Рајх на Медицинскиот факултет Харвард, всушност, постои нешто мистериозно во нас што допрва треба да се идентификува. Во студијата објавена во форма на 2013 година, Рајх го испитува геномот на Неандерталци и друга група антички хоминин позната како Денисован, и едните и другите биле соживот на луѓе.

Откри дека нивната ДНК датира повеќе од 400,000 години, содржи непознат предок и некои генетичари ја заклучија како „Несакана ДНК“ Но, древните теоретичари на астронаути веруваат дека овие несакани ДНК сепак не се ѓубре.

Според нив, ДНК е код и само затоа што неговиот код с yet уште не е испукан, не значи дека всушност е ѓубре, можеби неговото потекло не е од овој свет.

Дали вонземските суштества помогнаа да се обликува човечката историја?

Во 2007 година, познат антрополог по име професор Johnон Хокс од Универзитетот во Висконсин-Медисон спроведе истражување за човечката ДНК со својот тим.

Откриле докази дека 1,800 гени, или 7 проценти од сите оние во човечкото тело, биле подложени на природна селекција во изминатите 5,000 години, што значи дека ние сме генетски поразлични од луѓето што живееле пред 5,000 години отколку што биле од Неандерталци.

Уште почудно е што во последните 40,000 години луѓето се сменија исто како и во претходните 2 милиони години и луѓето се развиваат 100 пати побрзо отколку во секое време од појавата на човекот пред околу 6 милиони години.

Ако е вистина дека некако вонземски суштества беа вклучени во правењето на нашиот праисториски живот, тогаш дали може да постои врска помеѓу вонземски и theвездени деца?

Некои вистински сметки на Ѕвездени деца

Од историјата, нашите цивилизации беа сведоци на неколку прикази за натчовечки сили и способности. Повеќето од нив се заборавени, додека некои се запаметени преку хроники и легенди. Сепак, овие извонредни луѓе никогаш не престанале да се раѓаат на Земјата. С still уште можеме да ги најдеме. Тие се тајно познати како „Starвездени деца“.

Во 1982 година, кинеската влада започна национална потрага по деца со извонредни способности, некои од талентите што ги бараа психичките сили, телекинезата и способноста да манипулираат со времето и просторот.

Имаше една девојка која можеше да замавне со рацете над една грмушка и спонтано да го забрза времето на цветни пупки, а потоа пупките се отворија пред очите на сите, некои можеа да читаат со затворени очи, а некои да ги преместуваат предметите телепатично.

Да речеме, овие извонредни деца може да се најдат насекаде во овој свет. Некои од нивните сметки се накратко наведени подолу:

1 | Шо Јано
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 4
Шо Јано

Во 2002 година, Шо Јано дипломирал сума ламдо на Универзитетот Лојола во Чикаго на само 12 -годишна возраст, а шест години подоцна го добил докторатот. по молекуларна генетика и клеточна биологија на Универзитетот во Чикаго.

2 | Аинан Селест Каули
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 5
Аинан Селест Каули

Во 2006 година, 6-годишниот Аинан Селест Каули одржа научно предавање за киселини и алкалии во училиште во Сингапур, што го направи најмладиот познат наставник по наука во светот.

3 | Адам Керби
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 6
Адам Керби

Во 2013 година, Адам Керби станува најмладиот член на Британска Менса на само 2-годишна возраст, тој постигна 141 на тест за интелигенција дали коефициентот на интелигенција помеѓу 90 и 110 се смета за просечен, а над 120 е супериорен. Големиот научник Алберт Ајнштајн имаше коефициент на интелигенција од околу 160.

4 | Мери Патела
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 7
Мери Патела

Според Ники Патела, нејзината ќерка Мери изјавила дека нејзиниот дом е на небото и таа покажала бројни неверојатни способности како што се телекинеза и психички визии.

Родителите на starвездени деца знаат дека нивните деца се различни од другите деца, можеби нивното дете е психичко и зборува за да види работи што другите луѓе не можат да ги видат, да слушнат работи што другите луѓе не можат да ги слушнат или да знаат работи што другите луѓе не ги знаат На

Некои од децата -везди имаат многу висока енергија, дури и тие можат да поминат долг период без спиење или без јадење, а статистиките покажуваат дека терминот, „Дали моето дете е индиго? се пребарува на интернет илјадници пати.

5 | Борис Кипријанович

Во регионот Волгоград во Русија, има момче по име Борис Кипријанович за кој се верува дека е Реинкарнирано Starвездено дете. Неговото знаење и вештини ги фасцинираа не само неговите родители, туку и истражувачите кои го проучувале.

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 8
Борис Кипријанович

Според неговите родители, тој покажал такви извонредни психички способности што на почетокот биле загрижени за своето бебе. Велат, нивното дете редовно посетува позната аномална зона на планина за да ги исполни своите потреби во енергија.

Борис откри толку детални информации за Марс, планетарните системи, други цивилизации и непознати вонземски работи за кои немаше начин да знае.

Специјалисти на Институтот за магнетизам на Земјата и радио-бранови на Руската академија на науките ја фотографираа неговата аура, која се покажа како невообичаено силна. Тој има портокалова спектрограма, која вели дека тој е многу радосна личност што исто така му сугерира да не биде психички пациент воопшто.

Ѕвездени деца во човечката историја

Во текот на човечката историја, имало многу деца како што се Моцарт, Пикасо, Боби Фишер кои се издвојуваат по напредното знаење и неверојатните способности. Но, неверојатно овие неверојатни таленти и интелигенција се производ на добрата генетика, или може да има друго објаснување зошто некои деца играат способности надвор од претходната генерација.

Дали овие таканаречени „Starвездени деца“ навистина можат да имаат натчовечки способности? Ако е така, од каде доаѓаат? И дали е можно, Childrenвездените деца беа со нас илјадници години?

Теоретичарите на древните астронаути велат дека доказите дека децата на Starвездите можеби постоеле на земјата во далечното минато може да се најдат во приказната за датумот од пред две илјади години.

Умот зад напредното знаење на Питагора
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 9
Во фреската на Рафаел Атинската школа, Питагора е прикажан како предава класа на антички грчки луѓе. Многу истакнати членови на неговото училиште беа жени.

Во 6 век п.н.е., во Грција, Мнесарх, татко на големиот филозоф и математичар Питагора патувал дома од работа еден ден кога наишол на напуштено новороденче кое глумеше сонце без трепкање и мала деликатна слама во устата како цевка од трска.

Мнесарх се зачуди кога забележа дека бебето преживува од росата што капе од големото дрво над главата. Мнесарх го нарече ова бебе Астраеус што буквално значи „дете starвезда“ на грчки и тој е ран пример за магичното дете. Астраеј пораснал со Питагора и неговите двајца браќа, па тој бил дел од нивното семејство.

Според грчкиот мит, Мнесарх го дал детето на Питагора да биде слуга и чирак. Иако Питагора се смета за еден од најголемите математички умови во историјата, некои древни теоретичари на астронаути веруваат дека можеби го добил напредното знаење од момчето Астраеј.

Се верува дека Астраеј всушност бил испратен на Земјата со цел да го поучи Питагора чиј концепт стана основа на цивилизираниот антички свет.

Легенди за Питагора:

Во различни хроники, антички документи и фолклори, може да се најдат голем број легенди базирани на животот на Питагора.

  • Аристотел го опишал Питагора како чудотворец и донекаде натприродна фигура. Според пишувањето на Аристотел, Питагора имал златна бутина, која јавно ја изложил на Олимписките игри и им ја покажал Абарис Хипербореј како доказ за неговиот идентитет како „хиперборејски Аполон“.
  • Наводно, Питагора еднаш бил виден и во Метапонт и во Кротон во исто време (Билокација).
  • Кога Питагора ја преминал реката Косас (сега Басенто), „неколку сведоци“ објавија дека слушнале дека го пречекале по име.
  • Во римско време, една легенда тврдела дека Питагора бил син на Аполо.
  • Аристотел понатаму напишал дека, кога смртоносна змија го каснала Питагора, тој го каснала и го убила.
  • Подоцна Порфирија Јамблих двајцата филозофи известуваат дека Питагора еднаш го убедил бикот да не јаде грав и дека тој еднаш убедил озлогласено деструктивна мечка да се заколне дека никогаш повеќе нема да наштети на живо суштество и дека мечката го одржала зборот.

Овие приказни го прават сомнителен за Питагора дека има нешто различно што го издвојува од луѓето. Многумина веруваат дека Астраеј стоел зад сите овие божествени сили на Питагора.

Черепот на Starchild и неговите скриени мистерии

Во 1920 година, во Бакар Кањон, Мексико, додека истражувала мински тунел, тинејџерка открила два черепа. Едниот беше очигледно нормален, додека другиот се покажа многу потаинствено, имајќи 900 години според неговиот тест за датира со радиојаглерод. И според стоматолог, за да ја испита горната вилица, мистериозната реликвија јасно покажа дека потекнува од дете не повеќе од 5-годишно дете. Черепот сега е познат како „Череп на Стархилд“.

Стархилд череп
Черепот на Стархилд. Пронајден во Бакарен Кањон, Мексико во 1920 година.

Главните научници инсистираат на тоа дека деформацијата на „черепот на Стархилд“ е всушност предизвикана од генетско пореметување најверојатно Хидроцефалус, состојба во која абнормална количина течност се полни во черепот за да се зголеми.

Но, паранормален истражувач и чувар на черепот, Лојд Пај, кој почина на 9 декември 2013 година, ја отфрли оваа можност врз основа на неговата единствена форма. Череп Хидроцефалус ненормално дува како балон со различни форми и поради тоа, жлебот на задната страна на черепот не останува, но може да се види јасен жлеб во черепот Старчилд, рече Лојд.

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 10
Споредба на череп од хидроцефалус (лево) со черепот на Starchild (десно). © Википедија/Историја

Но, многу истражувачи не се збунети само од обемот на черепот, кој е поголем од 10 проценти поголем од просечен возрасен човек, туку и од другите карактеристики за кои јасно се вели дека не се однесуваат на ниту еден човек.

Черепот на Стархилд има половина дебелина од обичните човечки коски, а исто така двојно погуст од обичната човечка коска со конзистентност повеќе слична на забната глеѓ. Черепот е бизарно силен и изгледа како да има дополнителна моќна мрежа во внатрешноста на коската. Дополнително, черепот на Стархилд има и црвеникаво повлекување што се чини дека е многу слично со коскената срцевина, но различно од она што обично го имаме.

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 11
Споредба на черепот Стархилд (лево) со човечки череп (десно). „Влакната“ и црвениот остаток исткаени во коската на черепот Стархилд потсетува на арматура и ја зголемува јачината на коската дури шест пати посилна од обичниот череп. © Историја

За работите да бидат чудни, нема синусна празнина внатре во черепот, како и има толку многу приврзаности што човечките суштества ги немаат. Ушите на черепот Стархилд се значително пониски и „регионот на слухот“ е двојно поголем од обичниот череп. Се чини дека черепот е снимка на хибридизација како дел од човекот, а исто така и нешто друго.

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 12
Споредба на х-зраци на черепот на човекот (лево) со рентген на черепот на Стархилд (десно). Нема видливи синуси. © Историја

Кога черепот на Стархилд е подложен на форензичка реконструкција, лицето што се произведува изгледа скоро слично на описите на Сиви вонземјаниНа Имаше многу необични очи и проширена глава со многу тесно долно лице и имаше главен мозок внатре.

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 13
Дигиталната реконструкција на черепот Стархилд има сличности со сивите вонземјани © Историја

Лојд Пај го спроведе Проект Старчилд работејќи со некои независни истражувачи за да утврдат точно на кого или на што припаѓа овој необичен череп.

Според Лојд, резултатите од ДНК -тестот, спроведени во 2003 година, открија шокантен резултат. Додека научниците откриваат митохондријална ДНК или ДНК што наследува само од мајката, тие не беа во можност да ги откријат нуклеарна ДНК или ДНК и од мајката и од таткото и покрај шест обиди.

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 14
Мајчината митохондријална ДНК е пронајден во черепот на Стархилд, но на таткото нуклеарна ДНК не. © Историја

Сфатиле дека нешто не е во ред со ДНК -та на таткото и според доказите заклучиле дека детето е хибрид на мајка човечка и татко вонземјанин.

Но, понапредното тестирање на ДНК во 2011 година откри нешто уште пошокантно што ДНК не само на таткото, туку и на мајката сепак не изгледа дека е човечка. Сега генетските докази покажуваат дека детето немало мајка, исто така, тој бил чисто вонземјанин!

Подоцнежно истражување на черепот на Ѕвезденото

Подоцна во 2016 година, нов „Проект за череп на Стархилд“ беше одржан од целосно независна и самофинансирана истражувачка група составена од професионални научници. Тие спроведоа длабинска истрага за черепот Стархилд, а резултатите беа објавени на веб-страницата TheFieldReportsНа Бил Меј, eо Тејлор и Арон Judадкинс, д -р. беа истакнати личности на истражувачкиот тим.

По тестирањето на митохондријална ДНК на черепот Стархилд, откриле дека детето е машко, а неговата мајка е Индијанец од хаплогрупа Ц1.

Тие го заклучија чудниот облик на черепот на Стархилд, велејќи дека постојат неколку различни нарушувања што можат да го предизвикаат ова, вклучително и генетски болести и тумори. Д -р Арон Judадкинс ја опиша оваа форма како Брахицефаличен и ја намалија популарната теорија за Хидроцефалус.

Тие понатаму тврдат, иако заклучиле дека Стархилд черепот е целосно човек, некои од испитувањата откриле аномалии кои не биле дефинитивно објаснети преку ДНК -тестирањето. Според нив, древната ДНК не била доволно одржлива за да се тестира за генетски болести во тоа време.

Деца со црни очи: Кои се тие?

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 15
© The Artifice (2014)

Се вели дека децата со црни очи или деца со црни очи се паранормални суштества што личат на деца на возраст од шест до шеснаесет години. Продолжуваат да кружат десетина приказни за вистински средби, сите по многу слична шема.

Децата со црни очи може да тропнат на вашата врата во доцна зимска ноќ. Може да ги видите како се приближуваат до вашиот автомобил додека чекате на сигнал или на бензинска пумпа. Можеби изгледа дека им е потребна помош или едноставно стојат мирно без причина.

Овие деца не изгледаат заканувачки. Тие би сакале да влезат во вашата куќа или во вашиот автомобил. Willе бидат упорни. Одеднаш, ќе забележите дека нешто не е во ред со овие деца. Нивните очи, чисто црни, од капак до капак, мртви црни лушпи без склера или ирис ќе ви го разладат 'рбетот; конечно наидовте на децата со црни очи.

Иако повеќето од овие приказни се сметаат за нереални легенди, останува прашањето: Дали навистина постојат децата со црни очи? Ако да, тогаш кои се тие?

Според некои, одговорот може да се најде во постоењето на Деца со Starвезди. Вистината е, ако нешто постои, тогаш треба да постои неговата спротивна работа. Значи, зошто да не е спротивно од Децата на Starвездите? Тие ја држат моќта во нивните нови умови, и тие деца со црни очи се исти, но ја држат моќта во нивниот злобен ум. Да речеме, тие се деца на ѓаволи наместо богови.

Заклучок

Децата Индиго или таканаречените Starвездени деца се раѓаат со не-физичка интелигенција, тие се многу чувствителни, секогаш имаат чувство за мисија, користат таква родена надарена моќ, како што е телепатија, во која би можеле да ги согледаат чувството и мислите на другата личност, тие имаат посебни квалитети и психички способности кои можат да го излечат или трансформираат општеството и да ни дадат нов начин да ги разбереме сите нешта околу нас.

Илјадници Индиго деца се раѓаат во нашиот свет секоја година и тие се новата раса што живее меѓу нас во моментов, како што сугерираат некои древни теоретичари на астронаути. Ако е така, тогаш зошто се тука? Дали е да н replace замени? Или тоа е да н teach научи за нашиот потенцијал и тие н guide водат во иднината кога помеѓу сите нас ќе станеме Индиго Деца ??!

Вовед во черепот на Starchild од Лојд Пај

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Претходен член
Човекот од дожд - нерешена мистерија на Дон Декер 16

Човекот од дожд - нерешена мистерија на Дон Декер

Следна член
„Порака од Марс“ - вселенски камен врежан со чудни хиероглифи 17

„Порака од Марс“ - вселенски камен врежан со чудни хиероглифи