Човекот од дожд - нерешена мистерија на Дон Декер

Човекот од дожд - нерешена мистерија на Дон Декер 1

Историјата вели, луѓето секогаш биле фасцинирани во обидот да контролираат околината и природните феномени со својот ум. Некои се обидоа да го контролираат пожарот, додека некои се обидоа да го контролираат времето, но до денес, никој досега не можеше да го стори тоа. Меѓутоа, несекојдневен настан фокусиран на затвореник од 80 -тите години, животот на Дон Декер тврди дека такво чудно нешто се случило во реалниот живот.

Дон Декер, за кого се вели дека стекнал контрола над околните временски услови за да врне дожд кога сака или каде сака. Чудната способност го прави познат низ целиот свет со името на „Човекот од дожд".

дон-декер-нерешени-мистерии
Дон Декер, Човекот од дожд

Се започна на 24 февруари 1983 година во Стродусбург, Пенсилванија, во Соединетите држави, кога почина дедото на Декер, Jamesејмс Кишо. Додека другите тагуваа, Дон Декер почувствува чувство на мир за прв пат. Она што другите не го знаеја, беше дека Jamesејмс Кишоу физички малтретирал уште од мало дете.

И покрај тоа што беше во затвор, Декер доби слободен одмор за да присуствува на погребот на неговиот мртов дедо 7 дена. Но, чувството за мир на Декер нема да мора да остане долго.

По погребот, Боб и nани Кејфер, кои беа семејни пријатели на Дон Декер, го поканија дома да остане навечер. Додека вечераше, Декер продолжи да ги чува спомените што беа споменати за време на погребот. Се извини од масата да оди во тоалет, за да може да се собере и да се смири.

Според него, поради тоа што бил сам постепено станал емотивен и неговите чувства почнале да го затвораат неговиот ентитет. Како што се случи, температурата во просторијата драстично се намали и Декер ја забележа мистичната слика на старец како неговиот дедо, но носеше круна. По ова, почувствува остра болка во раката и гледајќи надолу, виде три крвави траги од гребнатинки. Гледајќи назад, фигурата ја нема. Збунет, се врати долу и повторно им се придружи на своите пријатели на масата за вечера. Во овој момент, во текот на оброкот, Декер доживеа речиси искуство слично на транс, каде што не можеше да стори ништо освен зјапање.

По некое време, почнаа да се случуваат уште некои чудни случувања - водата полека капе од wallидот и таванот, а на земјата се формира мала магла.

Тие го повикале сопственикот на зградата да се погрижи за проблемот со водата и наскоро сопственикот дошол со неговата сопруга и ја провериле целата куќа, но не можеле да најдат разумна причина за истекување на вода, бидејќи сите водоводни цевки всушност биле лоцирани на другата страна на зградата. Потоа повикале полиција да испита што всушност се случува. Тоа беше патролот Ричард Волберт кој прв пристигна на местото на настанот. Поминаа само неколку минути додека патролот Волберт се натопи со вода откако влезе во домот. Подоцна, Волберт го опиша она што го виде ноќта кога влезе во куќата на Кајфер.

Според Волберт, тие стоеле во внатрешноста на влезната врата и ја сретнале оваа капка вода која патувала хоризонтално. Помина меѓу нив и само отпатува во соседната соба.

Полицаецот Johnон Баујан, кој дојде да се придружи во истрагата со Волберт, исто така беше сведок на чудното феномен во куќата. Тој изјавил дека кога влегол во куќата на Кејфер, буквално бил изладен до 'рбетот, правејќи ја косата да му се крене на вратот и отишол во состојба на чудење без зборови.

Бидејќи полицаецот Баујан не можеше ништо да разбере што се случува таму, тој ги советува Кејферите да го изнесат Декер од дома и да седнат во блиската пицерија. Штом заминаа, куќата се врати во нормала.

Пем Скрофано, сопственик на ресторанот за пица, го виде Декер како влегува во ресторанот во состојба слична на зомби. Неколку моменти откако Кејфер и Декер седнаа, забележаа дека истото почнало да се случува и во пицеријата. Водата почна да паѓа врз нивните глави и се шири низ подот. Пем веднаш истрча до нејзиниот регистар и го извади распетието и го стави на кожата на Декер, сомневајќи се дека е опседнат. Декер веднаш реагираше затоа што распетието очигледно го изгорело неговото месо.

Во овој момент, веќе не беше можно да се остане во пицеријата. Боб и nани Кајфер одлучија да го вратат Декер во нивниот дом. Штом ја напуштија пицеријата, дождот престана да паѓа.

Во резиденцијата на Кејфер, штом Кејферс и Декер влегоа во домот, дождот повторно почна да паѓа. Но, овој пат може да се слушне и тави и тави како тресат во кујната. Конечно, сопственикот и неговата сопруга веруваа дека Декер игра некаква практична шега само за да го оштети нивниот имот.

Потоа, работите добија драматичен и насилен пресврт. Декер одеднаш почувствува дека левитира од земјата и насилно бил притиснат до wallидот од невидена сила. Не долго потоа, полицајците Баујан и Волберт се вратија во резиденцијата Кејфер со нивниот главен шеф, но не најдоа ништо необично. Така, началникот го заклучи настанот како проблем со водоводот и советуваше да го заборавиме. Можеби поради curубопитност, полицајците го игнорираа својот началник и следниот ден се вратија со потполковникот Johnон Рундл и Бил Дејвис за да видат како се одвиваат работите.

Кога тројцата полицајци пристигнаа дома, со задоволство забележаа дека се чини дека работите се средиле. Потоа, Бил Дејвис направи свој експеримент и стави златен крст во рацете на Дон Декер. Дејвис се сети на Декер изјавувајќи дека го гори, па Дејвис го зеде крстот назад. Полицајците потоа го видоа Декер како левитира уште еднаш и лета кон внатрешниот wallид.

Според описот на потполковник Johnон Рундл, одеднаш, Декер се крена од земја и леташе низ собата со доволно сила, изгледаше како да го удрил автобус. Имаше три знаци на канџи на страната на вратот на Декер, кои повлекоа крв, а Рундл нема одговор за тоа. Тој само црта празно, дури и денес.

После тоа, сопственикот ја сфатил вистинската состојба на Дон Декер и сакал да му помогне да се ослободи од неволјата, па го повикал секој проповедник во Струдсбург и повеќето го одбија. Меѓутоа, еден дојде во куќата и таа се молеше со Декер. Потоа, постепено, Декер се чинеше дека е уште еднаш, и никогаш не врнеше во домот.

Чекај, приказната не е мртва тука !!

Завршувањето на дон Декер заврши и дојде време да се врати во затвор. Додека бил во ќелијата, Декер имал мисла. Се прашуваше дали може да го контролира дождот; всушност, нормално беше да се биде, кој навистина ја нема оваа желба ?? Штом почна да размислува за тоа, таванот и wallsидовите на ќелијата неверојатно почнаа да капат вода. Декер веднаш го доби својот одговор, па сега можеше да го контролира дождот кога и каде сака.

Затворскиот чувар што се вртеше не беше среќен кога виде дека целата вода ја поплавува ќелијата. Тој не веруваше кога Декер му рече дека сака да дожд со својот ум. Чуварот саркастично го предизвика Декер и рече дали навистина ги има овие овластувања да го контролира дождот, а потоа да врне во канцеларијата на управникот. Декер должен.

Чуварот се упати кон канцеларијата на управникот, каде што позицијата на управник привремено беше екипирана од Л.Т. Дејвид Кинохолд. Кинхолд немаше идеја кој е Дон Декер или било што во врска со она што се случи во резиденцијата и пицеријата во Кејфер. Кога чуварот влезе во канцеларијата, виде дека Кинхолд седи сам на неговата работна маса. Чуварот понатаму погледна наоколу, прегледувајќи ја просторијата додека не го виде одблизу Кинелхолд. Тој побара од Кинхолд да ја погледне неговата кошула, таа беше натопена во вода!

Управникот изјави дека точно во центарот на градната коска, долг околу четири инчи, широк два инчи, тој само бил заситен со вода. Беше запрепастен и навистина исплашен. Службеникот исто така бил исплашен во тоа време, и тој едноставно немал објаснување зошто или како се случило тоа.

ЛТ. Кинхолд, конечно откако разбра што се случува, го повика својот пријател, свештеникот Вилијам Блекбурн и итно го замоли да се види со Дон Декер. Пречесниот Блекбурн се согласи и се приближи до ќелијата на Дон Декер. Откако бил информиран за с everything што се случило откако Декер поминал на одмор, свештеникот го обвинил дека измислил с everything. Ова обвинување не му одговараше на Декер. Неговото однесување се промени и неговата ќелија одеднаш се наполни со силен мирис. Некои сведоци го опишаа мирисот како мирис на мртви, но помножен со пет. Тогаш дождот повторно се појави. Тоа беше маглив дожд опишан од свештеникот како дожд на ѓаволот.

Пречесниот Блекбурн конечно сфати дека ова не е измама. Почна да се моли за Декер и седеше во таа ќелија молејќи се со него со часови. И конечно, се случи. Дождот престана и Дон Декер се расплака. Што и да беше што влијаеше врз Декер, никогаш повеќе не се манифестираше. Декер изјави дека се надева оти ова никогаш нема да се повтори. Тој рече дека дедо му еднаш го малтретирал и дека имал шанса повторно да го злоупотреби. С All што сака е мир.

на паранормални инцидентот опишан погоре беше емитуван во реномираната ТВ -емисија Нерешени мистерии на 10 февруари 1993 година и заработи популарност од целиот свет.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Претходен член
Плашливите приказни зад гробиштата „Диплома Гроув“ 2

Плашливите приказни зад гробиштата „Диплома Гроув“

Следна член
Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие? 3

Мистериозниот череп на Starchild и потеклото на Star Children: Кои се тие?