'Kepala watu' sing ora diterangake ing Guatemala: Bukti anane peradaban extraterrestrial?

'Kepala watu' sing ora diterangake ing Guatemala: Bukti anane peradaban extraterrestrial? 1

Kita ngomong babagan panemuan aneh banget sing digawe ing Amerika Tengah sawetara dekade kepungkur - sirah watu sing gedhe banget ditemokake ing jero alas Guatemala. Kanthi ciri ayu, lambene lancip, lan irung gedhe, watu kasebut madhep menyang langit.

'Kepala watu' sing ora diterangake ing Guatemala: Bukti anane peradaban extraterrestrial? 2
Ing wiwitan taun 1950-an, ing jero alas Guatemala, sirah watu sing gedhe banget iki ditemokake. © Kredit Gambar: Domain Umum

Pasuryan kasebut nuduhake ciri khas Kaukasia sing ora cocog karo balapan pra-Hispanik sing asale saka Amerika. Temuan kasebut langsung narik perhatian akeh, nanging kanthi cepet, dheweke ilang saka radar lan ilang ing sejarah.

Ing taun 1987, Dr. Oscar Rafael Padilla Lara, dhokter filsafat, pengacara, lan notaris, nampa foto sirah bebarengan karo gambaran sing ditemokake. "ing endi wae ing alas Guatemala" lan yen foto kasebut dijupuk ing taun 1950-an dening pemilik tanah sing ditemokake. Iki nalika panemuan pisanan digawe umum.

Foto lan crita kasebut wis diterbitake ing artikel cilik dening panjelajah lan penulis kondhang David Hatcher Childress.

Childress bisa nglacak Dr. Padilla, sing nglapurake yen dheweke wis nemokake kulawarga Biener, sing nduweni properti ing ngendi sirah watu ditemokake. Bocah wadon banjur nglacak kulawarga. Properti kasebut ana 10 kilometer adoh saka komunitas cilik ing La Democracia, sing ana ing wilayah kidul Guatemala.

Nanging, Dhokter Padilla mratelakake yen dheweke wis putus asa nalika tekan lokasi kasebut lan nyekseni yen wis rusak. “Sirah watu dirusak déning para pemberontak anti-pamaréntah udakara sepuluh taun kepungkur; Mripat, irung lan cangkeme wis ilang kabeh.” Padilla ora nate bali menyang wilayah kasebut amarga ana serangan bersenjata antarane pasukan pemerintah lan pasukan pemberontak ing wilayah kasebut.

karusakan saka sirah; temenan crita rampung ing pati cepet, nganti filmmakers saka "Revelations saka Mayans: 2012 lan Beyond" digunakake foto kanggo pratelan sing extraterrestrials wis kontak karo peradaban kepungkur.

Sing nggawe nerbitake dokumen sing ditulis dening arkeolog Guatemala Hector E Majia:

"Aku negesake manawa monumen iki ora ngemot Maya, Nahuatl, Olmec, utawa peradaban pra-Hispanik liyane. Iki digawe dening peradaban sing luar biasa lan unggul kanthi kawruh sing luar biasa sing ora ana cathetan babagan eksistensi ing planet iki.

Nanging siaran iki mung duwe efek ngelawan, nyelehake kabeh crita ing tangan para pamirsa sing mamang sing ngira kabeh iku mung acara promosi.

Nanging, kayane ora ana bukti yen endhas raksasa kasebut ora ana lan foto asline ora nyata utawa akun Dr Padilla ora akurat. Yen kepala watu kasebut nyata, kita bisa takon pitakonan ing ngisor iki: Saka ngendi asale? Sapa sing nindakake iki? Lan kenapa?

Tlatah ing ngendi sirah watu kasebut dilapurake ditemokake, La Democracia, wis misuwur kanthi sirah watu sing katon ing langit, uga sirah watu sing bener ditemokake ing alas. Dikawruhi manawa iki digawe dening peradaban Olmec, sing berkembang antarane 1400 lan 400 SM.

Nanging, sirah watu sing digambarake ing foto taun 1950-an ora nuduhake fitur utawa gaya sing padha karo kepala Olmec.

'Kepala watu' sing ora diterangake ing Guatemala: Bukti anane peradaban extraterrestrial? 3
Olmec Colossal Head ing kutha kuna La Venta. © Kredit Gambar: Fer Gregory | Dilisensi saka Shutterstock (Foto Stok Gunakake Editorial / Komersial)

Pitakonan liyane kalebu apa struktur kasebut mung sirah utawa yen ana mayit ing sangisore, padha karo patung Pulo Paskah, lan apa sirah watu kasebut disambungake karo struktur liyane ing sacedhake.

Iku bakal apik kanggo duwe jawaban kanggo pitakonan iki nyenengake, nanging susah, manungsa waé sing ageng diubengi film "Revelations of the Mayans: 2012 and Beyond" nyumbang kanggo ngubur subyek malah luwih jero menyang kaca sajarah.

Kita mung bisa ngarep-arep manawa sawetara panjelajah sing ora sopan entuk crita maneh lan mutusake kanggo nggali luwih akeh babagan misteri struktur kuno sing misterius iki.

Previous Artikel
Nikola Tesla lan pengalaman involuntary karo dimensi papat 4

Nikola Tesla lan pengalaman involuntary karo dimensi papat

Artikel Next
Perpustakaan Ashurbanipal: Perpustakaan paling tuwa sing dikenal sing menehi inspirasi kanggo Perpustakaan Alexandria 5

Perpustakaan Ashurbanipal: Perpustakaan paling tuwa sing dikenal sing menehi inspirasi kanggo Perpustakaan Alexandria