Crita serem saka serangan piranha sing paling agawe

Crita serem saka serangan piranha sing paling agawe 1

Piranha, iwak predator sing endah banget kanthi untu sing landhep lan rahang kuat sing mesthi nggambarake makhluk sing nggegirisi saka pemandangan Hollywood sing nggegirisi kaya gambar ing ngisor iki. Ya, dheweke pancen bisa ngeri banget sawetara poin!

Crita serem saka serangan piranha sing paling agawe 2
© Kredit Gambar: Piranha/YouTube

Ing 2015, mayit sing nggegirisi bocah lanang umur 11 taun ditemokake sawise dipangan dening piranhas ing banyu agawe piranha ing Peru. Miturut investigasi utama, bocah kasebut lagi plancongan karo kulawargane lan dolanan ing sacedhake waduk nalika tiba-tiba tiba ing banyu sing nyebabake nyawa kasebut kanthi cara nggegirisi. Nanging, akeh warga lokal ujar manawa dheweke wis tenggelam sadurunge dikonsumsi piranhas.

Serangan Piranha sing nyebabake kematian gedhe banget wis dilaporake kaping pirang-pirang ing wilayah Amazon. Ing wulan Februari 2015, bocah wadon umur 6 taun mlaku-mlaku karo mbah putri ing prau nalika plancongan ing Brasil, nalika prau gagal lan bocah wadon kasebut mati sawise dipangan piranhas. Ing 2012, bocah wadon Brasil umur 5 taun liyane diserang lan tiwas dening piranha abang. Ing taun 2011, ana wong sing mabuk umur 18 taun saka Rosario del Yata, Bolivia, diserang lan tiwas dening iwak sing paling mematikan iki.

Piranhas mesthi dadi salah sawijining iwak paling mbebayani ing donya. Dheweke uga diarani caribe utawa piraya. Ana luwih saka 60 spesies iwak karnivora kanthi untu iki. Sirah sing pucuk kanthi rahang sing kuwat ngemot untune segitiga sing tajam cukup kanggo ngenali makhluk sing gremly kasebut. Piranhas paling agawe paling akeh ditemokake ing kali, tlaga lan waduk Amerika Selatan, utamane dununge cedhak cekungan Amazon. Lan sing paling kondhang yaiku piranha weteng abang (Pygocentrus nattereri) utawa mung diarani abang-piranha, sing duwe rahang paling kuat lan untu sing paling landhep kabeh.

Ora kaya iwak liyane, piranhas ora mung mangan ganggang utawa rumput laut. Dheweke mangan iwak cilik lan uga daging kewan sing wis mati utawa urip liyane. Deretan untu makhluk aneh iki pancen landhep nganti asring digunakake kanggo nggawe alat lan gaman sing landhep. Umume, klompok abang-piranha nyebar kanggo golek mangsa. Nalika dununge, dheweke akustik ngirim sinyal sing nyerang, banjur mung nyerang atusan ewu nomer nganti mati korban sing nggegirisi. Sawetara 12 spesies liyane diarani wimple piranhas (Catoprokion dagu) urip kanthi cara serem dhewe. Dheweke isih urip mung ing potongan sing diwutahake saka sirip lan timbangan iwak liyane, lan ora dipateni. Sanajan tatune mengko bisa mari, uripe ora bahaya.

Nanging, miturut para ahli, piranhas ora sengaja nyerang kewan sing urip luwih gedhe kanggo mangan urip, nanging bisa gawe piala cukup kanggo nglindhungi awake dhewe.

Apa sampeyan ngerti babagan Megapiranha?
Crita serem saka serangan piranha sing paling agawe 3
© Kredit Gambar: Flickr

Megapiranha utawa Piranha Prasejarah - diarani ilmiah, Megapiranha paranensis - minangka spesies prasejarah kuno piranha sing wis suwe dipercaya bakal punah antarane 6 yuta nganti 10 yuta taun kepungkur. Dikira udakara 28 inci lan bobote 20 nganti 30 pon. Holotype kalebu mung premaxillae (sepasang balung kranial cilik sing duwe untu ing pucuke rahang ndhuwur sawetara kewan) lan deretan waos zigzag, lan sisa awak durung dingerteni.

Megapiranha urip ing Amerika Selatan nalika Jaman miosen, nalika Amazon lan Cekungan Parana minangka salah sawijining habitat terus-terusan. Sajrone wektu kasebut, kabeh kewan, wiwit ula nganti iwak nganti baya, pancen gedhe banget kaya sing kita tingali ing sawetara adegan film horor.

Panaliten anyar ngandhakake manawa Megapiranha Karnaval kuno ngemot gigitan sing medeni kanthi kekuwatan sing ana ing antarane 1200-4700 N lan bobote nganti 50 kali. Kanggo pound, predator punah ngalahake predator mega liyane kaya hiu ukuran semi-truk kuno sing diarani Carcharocles megalodon. Kanthi cara iki, dheweke dadi salah sawijining makhluk sing paling agawe paling apik lan juara ing jaman prasejarah.

Saiki, tinggalake jaman prasejarah sing hebat lan elek lan bali maneh menyang piranha jaman modern iki, sing sejatine minangka makhluk paling mematikan ing jagad iki.

Untunge, ana sawetara perkara sing bisa sampeyan lakoni kanggo nyegah utawa nyegah Piranha Attack:
  • Kaping pisanan, tanpa kabutuhan sing cukup, aja kejiret ing banyu sing akeh banget piranha, sanajan sampeyan mikir ora apa-apa.
  • Para ahli menehi saran manawa luwih becik ora nglangi banyu sing ana ing piranha nalika awan amarga Piranhas biasane luwih mbebayani nalika awan tinimbang wayah istirahat ing wayah wengi.
  • Yen sampeyan arep nyebrang kali utawa kanal sing rame karo piranha (yen sampeyan mikir pancen prelu), buwang bangkai kewan utawa irisan daging mentah kanggo narik kawigaten. Mula, sampeyan bisa entuk sawetara wektu kanggo uwal lan nyebrang, nanging coba pindhah kanthi cepet amarga, sawetara menit cukup kanggo mbuktekake keputusan sampeyan minangka kesalahan gedhe ing urip sampeyan.
  • Para ahli nyaranake supaya ora rame amarga piranhas luwih seneng gerakan ing banyu tinimbang karo bau getih. Nanging, yen sampeyan nandhang lara utawa lara ing awak, mula aja nganti mlebu banyu sing bisa mateni amarga piranhas luwih seneng nyerang kewan sing luwih gedhe yen ngira wis lara mula mula bakal mbebayani.

Dadi, ati-ati marang serangan Piranha. Ora mung serangan Piranha, nanging uga ana perkara liar sing bisa ngrusak urip sampeyan sajrone detik kanthi macem-macem cara sing dingerteni lan ora dingerteni. Nalika Theodore Roosevelt nate ujar, "Telengen lintang lan sikilmu ing lemah." sampeyan kudu mikir kaping pindho sadurunge mutusake apa sing aneh. Yen sampeyan mikir ora aman, bisa uga ora!

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Previous Artikel
Tutuk wanita Seoul umur 63 taun meteng dening cumi 4

Tutuk wanita Seoul umur 63 taun meteng dening cumi-cumi

Artikel Next
'Megastruktur asing' sing ora dingerteni ing sekitar lintang Tabby! 5

'Megastruktur asing' sing ora dingerteni ing sekitar lintang Tabby!